Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Mlada hrvatska reprezentacija poražena od Irske

Na Gradskom stadionu u Vrbovecu, Hrvatska U-21 reprezentacija odigrala je prijateljski susret protiv Irske koji je trebao poslužiti izborniku Draganu Skočiću i njegovom stožeru kao priprema za nastavak kvalifikacija za Europsko prvenstvo 2025. godine.

Ako se može suditi po utakmici za koju je izbornik najavio eksperimentiranje i davanje prigode mlađim i rotacijskim igračima, razlika za zabrinutost ima pregršt.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatskoj su mladi Irci koji su po tržišnoj vrijednosti četiri puta jeftinija ekipa u 12. i 14. minuti postigli dva brza pogotka, a početkom drugog poluvremena dodali i treći te vodili s visokih 3:0 u 52. minuti. Ekipa čiji su igrači pretežito akteri u rezervnim ekipama engleskih prvoligaša ili rotacijski igrači engleskih niželigaša bila je bolja od samog početka i zasluženo vodila, iskoristivši sve svoje prigode.

Izbornik Skočić na terenu je držao poprilično ofenzivnu postavku u formaciji 4-1-3-2 u kojoj je tek Veldin Hodža bio zamišljen kao onaj koji drži defenzivni dio veznog reda, što se pokazalo kao greška, a Irci su to lakoćom koristili.

Ipak, u posljednjih 30 minuta Hrvatska se razbudila ulaskom Matije Frigana i Stipe Biuka, a u 62. minuti Igor Matanović je smanjio na 3:1, da bi u 74. minuti Frigan iz kaznenog udarca postavio rezultat 3:2.

Do kraja je Hrvatska pokušavala izjednačiti, no usprkos solidnom drugom dijelu, do pozitivnog rezultata na kraju ipak nije stigla. Sljedeća utakmica mini Vatrenih na rasporedu je za četiri dana protiv Švedske.

Komentari

Povezano