Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Mlada nada hrvatske košarke odlazi na koledž

Zvonimir Ivišić, još jedan u nizu talentiranih hrvatskih centara, karijeru je odlučio nastaviti na američkom sveučilištu Kentucky. Time će 219 centimetara visoka petica okončati svoj boravak u Crnoj Gori gdje je nastupao za Studentski centar prethodne četiri godine.

U ABA ligi je Ivišić prosječno bilježio 5,6 poena i 3,5 skokova. Iskorak je napravio u playoff seriji protiv Partizana kada je bio ključan u pobjedi svog kluba nad favoriziranim suparnikom. Ubacio je 22 koša i uhvatio 13 lopti što je bilo dovoljno za tijesnu pobjedu od 84:83. Ipak, Studentski centar nije uspio završiti posao te je Partizan okrenuo seriju i okončao odličan Ivišićev nastup u doigravanju s prosjekom od 15,7 poena i 8.3 skoka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ivišić je također nastupao za mlade reprezentacije Hrvatske. Na radar NBA skauta prvobitno je došao poslije sjajnih igara na U16 Europskom prvenstvu, a i ovoga je ljeta bio među jedinim dobrim stranama hrvatskog nastupa na U20 Eurobasketu gdje je reprezentacija ispala u B diviziju završivši turnir na 14. mjestu.

Igračke kvalitete koje su privukle Kentucky zasigurno su Ivišićeve sposobnosti širenja parketa zahvaljujući kvalitetnom šutu s distance i razigravanja ostatka momčadi. Po najnovijim predviđanjima, 19-godišnjak bi trebao biti izabran na kraju prve runde drafta 2024. godine.

Komentari

Povezano