Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Mlada Ruskinja pobijedila Sabalenku i ispisala povijest

U četvrtfinalu ženskog dijela Roland Garrosa Mirra Andreeva pobijedila je Arynu Sabalenku s 2-1 u setovima te je tako postala prva tenisačica rođena 2007. koja se plasirala u polufinale nekog Grand Slama.

U prvom setu Ruskinja je kod vodstva 5:4 propustila odservirati za set da bi zatim u tie-breaku s 5-7 prepustila set Sabalenki. U drugom je nadoknadila rani break zaostatka, a sredinom seta je i sama došla do prednosti breaka kojeg odma i ispušta. Ovaj put je u završnici seta ipak uspjela doći do ključnog gema. Kod rezultata 5:4 na primanju servisa dolazi do dvije set lopte. Koristi drugu te sa 6:4 odvodi meč u odlučujući set.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U trećem setu ponovno nadoknađuje break zaostatka, ovaj put kod rezultata 2:3. Zatim obje tenisačice drže svoje početne udarce do rezultata 5:4. Tada, kao i u drugom setu, Andreeva dolazi do dvije meč lopte. Ponovno koristi drugu te dolazi do pobjede rezultatom (5)6:7, 6:4, 6:4.

Time je izborila plasman u polufinale Roland Garrosa. Ujedno je i postaa najmlađa tenisačica u polufinalu Grand Slama još od 1997. kada je Martina Hingis kao 16-godišnjakinja izborila plasman u istu fazu natjecanja. Andreevu u polufinalu čeka Jasmine Paolini koja je u ranijem terminu iznenadila Elenu Rybakinu s 2-1 u setovima. Sabalenka ovim porazom pada na treću poziciju WTA ljestvice te je sada prestiže Coco Gauff koja dolazi do rankinga karijere.

Komentari

Povezano