Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Mlađahni Arsenal rutinski prošao Bolton; Liverpool preokretom slomio West Ham

Srijeda je diljem Europe donijela velike utakmice, no u Engleskoj je osim utakmice Manchester Uniteda u Europskoj ligi, fokus bio i na utakmicama Arsenala i Liverpoola u EFL kupu. Obje ekipe su u svojim susretima bili domaćini, Arsenal protiv Boltona te Liverpool protiv West Hama. Oba domaćina su opravdala status favorita te su izborili prolaz u četvrto kolo kupa.

Već u prvoj minuti su gosti iz Boltona zaprijetili “Topnicima”, no iskusni Scott Arfield nije uspio pogoditi u mrežu koju je čuvao 16-godišnji Jack Porter. Mladi Porter je ovim nastupom postao i najmlađi starter u Arsenalovoj povijesti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nije on bio jedini mladi igrač Arsenala u prvoj postavi. Uz njega su igrala još trojica rođenih nakon 2006. godine te nijedan od njih nije bio prisutan kad se otvarao Emirates. To su bili Ethan Nwaneri, Josh Nichols te Myles Lewis-Skelly.

Iako su dominirali posjedom, prvi pravi udarac prema golu Boltona stigao je tek u 16. minuti. Lopta Nicholsa nije dobro očišćena te je stigla do Declana Ricea koji s 16 metara nema problema matirati Lukea Southwooda za vodstvo Arsenala.

Idućih 15ak minuta proteklo je bez prilika. Tek su u 32. minuti gosti zaprijetili preko Johna McAteea, no i njegov udarac je završio iznad gola.

Nakon toga su gosti još neko vrijeme imali inicijativu, no u 36. minuti visoku liniju obrane probija mladi Lewis-Skelly loptom za Raheema Sterlinga. Iskusni Englez je poslao loptu za Nwanerija, veliku nadu Arsenala, koji nema problema sa slanjem lopte u praznu mrežu za 2:0.

Do kraja poluvremena su “Topnici” mogli i do povećanja vodstva. Prvo je u 43. minuti Sterlingu udarac s distance obranio Southwood da bi netom prije isteka 45. Gabriel Jesus u dobroj prilici promašio okvir gola. Uz te neiskorištene prilike se na odmor otišlo s 2:0.

U drugom poluvremenu smo već na otvaranju vidjeli dva pogotka. Prvo su u 49. minuti grešku obrane Boltona iskoristili Rice i Nwaneri. Rice je presjekao loptu, a nakon toga je Nwaneri pogodio ispod Southwooda za 3:0.

Nakon toga su pogrešku iskoristili i gosti. Nakon kornera se Lewis-Skelly odlučio na dodavanje umjesto udarca, a to su iskoristili McAtee i Aaron Collins. Dvojica napadača su izbacili Jorginha te je na kraju Collins zaobišao Portera za smanjenje rezultata na 3:1 u 53. minuti.

Deset minuta kasnije vidjeli smo još jedan prvijenac u dresu Arsenala. Bukayo Saka se poigravao s obranom Boltona, a zatim je uputio oštar ubačaj u peterac. Lopta je prošla ispod Southwooda, a na odbijenu loptu je najbolje reagirao Sterling za njegov prvi pogodak u Arsenalovom dresu.

Iako su napravili neke promjene, Arsenal je uspio zabiti i peti pogodak. Jesus i Sterling su u srijedu navečer htjeli pokazati kako zaslužuju igrati u prvoj postavi te se prvo Jesus lijepo oslobodio svog čuvara da bi uposlio Sterlinga koji je zatim uz lijep dribling i zapucao. Southwood je njegov udarac odbio, samo do Kaija Havertza koji zabija za konačnih 5:1.

Druga večerašnja utakmica odigrala se nešto sjevernije, u Liverpoolu gdje je istoimena momčad dočekala West Ham. Tamo su “Redsi” stigli do pobjede unatoč tome što su se u 21. minuti našli u zaostatku. Tada je mladi Jarell Quansah poslao loptu u krivu mrežu.

Međutim, domaće je do preokreta poveo Diogo Jota koji je prvo poravnao na 1:1 u 25. minuti, a zatim je na startu drugog poluvremena stigao i do svog drugog pogotka za potpuni preokret. Na 3:1 je povisio Mohamed Salah u 74. minuti, a posljednji čavao u lijes zakucao je Cody Gakpo pogocima za 4 i 5:1.

Uz poraz, loša vijest za West Ham je i crveni karton Edsona Álvareza u 76. minuti. S obzirom na to da se u Engleskoj suspenzije prenose kroz sva natjecanje, Meksikanac neće moći nastupiti za vikend protiv Brentforda.

Ždrijeb za četvrto kolo natjecanja održat će se nakon Liverpoolove utakmice.

Komentari

Povezano