Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Mlade Hrvatice svladale Srbiju i došle na prag četvrtfinala SP-a

Kineski Chuzhou je domaćin Svjetskog prvenstva rukometašica uzrasta do 18 godina, a tamo odlične rezultate bilježi Hrvatska. Nakon što su prvu grupnu fazu okončale s dvije pobjede i remijem, hrvatske rukometašice su jutros svladale Srbiju s 20:17 čime su došle na koračić od plasmana u četvrtfinale.

Susret između Hrvatske i Srbije je bio izjednačen tijekom gotovo svih 60 minuta. Najveća prednost na obje strane je iznosila tek tri pogotka razlike.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Reprezentativke Srbije su pred kraj prvog dijela imale vodstvo od 9:6, međutim Hrvatska na predah ide s prednošću zahvaljujući seriji od 4-0. Prvo veće odvajanje naše reprezentacije se dogodilo u 48. minuti kada je na semaforu pisalo 16:13.

Srbija se vratila u susret i izjednačila na 16:16 te se s tim rezultatom ušlo u posljednjih osam minuta. U nastavku su naše rukometašice iznudile dva isključenja protivnica te su četiri od sljedećih šest minuta na terenu imale igračicu više što su znale iskoristiti i pobjeći na nedohvatljivih +3.

Hrvatska je na kraju slavila s 20:17, a do slavlja su ih predvodile Katja Vuković s četiri gola te Ivana Fratnik, Tara Đelekovčan i Lucija Renić s tri pogotka. Izvrsne su i između vratnica bile Nika Kraljević i Lara Pudić koje su kombinirano upisale 16 obrana uz 49% uspješnosti. Ovim trijumfom je Hrvatska vodeća u skupini 1 s tri boda, jednim više od Srbije te Crne Gore i dva više od Švedske.

Posljednji susret druge faze natjecanja je na rasporedu u utorak 20. kolovoza od 8 sati po hrvatskom vremenu, a tada naše mlade djevojke igraju protiv Švedske za plasman u četvrtfinale. Mjesto među osam najboljih će izboriti dvije najbolje reprezentacije iz svake skupine što znači da Hrvatskoj u tom duelu odgovara i remi.

Komentari

Povezano