Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Mladi Čeh postao najmlađi finalist nekog ATP turnira nakon Carlosa Alcaraza

Jakub Mensik je danas u polufinalu ATP turnira u Dohi bio bolji od Gaela Monfilsa sa 6:4 1:6 6:3 te je tako postao najmlađi Čeh koji je postao finalist nekog ATP turnira još od Tomáša Berdycha.

Mensik je, sa svojih 18 godina i 5 mjeseci srušio Berdycha koji je kao 19-godišnjak došao do finala Palerma i Bastada. Istovremeno je mladi Čeh postao najmlađi finalist nekog ATP turnira još od Carlosa Alcaraza kojemu je to za rukom pošlo 2021. u Umagu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vrijedi još istaknuti da je ovom pobjedom, Francuza osujetio u namjeri da izjednači dva rekorda koja drži legendarni Roger Federer. Naime, Monfils je imao priliku izjednačiti se s Federerom po broju pobjeda u Dohi, ali je s porazom ostao na njih 26. Isto tako, mogao je postati tenisač koji je izborio barem jedno ATP finale u 20 uzastopnih sezona. Priliku za izjednačavanje tog rekorda će imati kroz čitavu sezonu, ali zasad apsolutni vladar tog rekorda ostaje veliki Švicarac.

Mladog Mensika u finalu očekuje dvoboj protiv Rusa Karena Khachanova koji je u prvom polufinalu svladao Alexeija Popyrina, osvajača prošlosezonskog ATP turnira u Umagu, sa 7:6 6:2.

Komentari

Povezano