Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Mladi Hrvati do bronce, Španjolci do zlata

Hrvatska u-19 rukometna reprezentacija osvojila je brončanu medalju na Svjetskom prvenstvu na domaćem terenu. U susretu za broncu, mladi Hrvati su nakon drame produžetaka svladali Egipat s 39:37.

Krenuli smo našom proaktivnom obranom 5-1 i Egipat se odmah u startu našao u problemima. Napravio je dvije tehničke pogreške, promašio jedan napad i Hrvatska je povela 3:0. Bilo je to upravo ono što su željeli naši rukometaši. Start iz snova. Egipat je do prvog pogotka stigao tek nakon pet minuta i 22 sekunde igre. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Šest minuta prije predaha bili smo na plus pet (15:10), ali onda upadamo u najveću krizu prvoga dijela. Egipat je bio u naletu i serijom 1:4 stigao na samo pogodak zaostatka. Tako se s 18:17 za Hrvatsku otišlo i na predah.

Tin Herceg dao nam je vjetar u leđa u 48. minuti najprije obranom sedmerca, a onda i zicera. Tako smo opet vratili prednost na svoju stranu i poveli s dva razlike, 28:26. Imali smo napad i čistu priliku i za plus tri, ali nažalost, nismo je iskoristili. Novo izjednačenje tako je stiglo u 54. minuti kada Egipćani zabijaju za 29:29.

Pri rezultatu 30:30, Hrvatska je imala 35 sekundi za pobjednički napad. No, naši rukometaši to nisu iskoristili te se otišlo u produžetke.

Tamo je naša momčad bila bolja i zasluženo slavila 39:37. S 12 obrana, od kojih su tri bila sedmerca, apsolutni hrvatski junak bio je Tin Herceg. Sedam pogodaka dao je Petar Krupić, a po 6 Vito Glivetić i Aleksandar Čaprić. Najbolji Egipćanin Mohamed Khallaf s 8 pogodaka.

Ovo je peta hrvatska medalja s kadetskih prvenstava. Godine 2005. osvojena je bronca. Dvije godine kasnije stiglo je srebro, da bi 2009. godine naši kadeti otišli do kraja i osvojili zlato. Posljednja medalja prije Varaždina bila je brončana prije deset godina. Egipat je ostao na zlatu osvojenom prije četiri godine u Sjevernoj Makedoniji.

U finalu koje je uslijedilo nakon sastali su se Španjolska, koja je svladala Hrvatsku u polufinalu i njihovi vršnjaci iz Danske. Španjolska je potvrdila da je najbolja momčad na turniru i odličnim drugim dijelom slavili su 28:23.

Danci su bolje ušli u susret te su na predah otišli s 14:13. Tada Španjolci ubacuju u brzinu više i s uvjerljivih 15:9 u drugom poluvremenu dolaze do zasluženog zlata.

Komentari

Povezano