Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Mladi hrvatski košarkaši na korak od ispadanja u B diviziju

Hrvatski košarkaši uzrasta do 20 godina su upisali još jedan poraz na ovogodišnjem EuroBasketu te su došli na korak od ispadanja u B diviziju. U četvrtak su, u utakmici razigravanja od 9. do 16. mjesta, poraženi od Španjolske s uvjerljivih 84:60.

Već u početnim minutama su Španjolci stekli dvoznamenkastu prednost od 10 poena razlike (15:5), no do kraja četvrtine su naši košarkaši ipak spustili zaostatak na solidnih -4 (21:17). Španjolci su drugu četvrtinu otvorili serijom od 9-0 nakon koje su došli do najveće prednosti prvog dijela od 13 poena razlike.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S nekoliko pogođenih trica su se izabranici Jeronima Šarina vratili u susret te se na poluvrijeme otišlo s vodstvom Španjolske od 38:32, no nakon toga je uslijedila užasna treća četvrtina hrvatske reprezentacije. Naime, naši mladi košarkaši su tijekom tih deset minuta postigli svega četiri poena, dok su primili njih 23 pa poslije toga nije bilo šanse za preokret.

Ono što je zanimljivo jest to da je Hrvatska postigla prvi koš drugog dijela, nakon čega je uslijedio niz Španjolske od 18-0 koji je presudio pobjednika.

Hrvatski košarkaši su u konačnici dobili posljednju dionicu s 24:23 te su poraženi s 24 poena razlike. Što se strijelaca tiče, samo su Andrej Matić s 13 poena te Vice Zanki s 11 bili dvoznamenkasti u redovima hrvatske reprezentacije.

Hrvatskoj sada slijedi borba za spašavanje žive glave. Naime u sljedeće dvije utakmice, naši košarkaši moraju ostvariti dvije pobjede kako bi ostali u prvoj diviziji europske košarke. Prvi ispit je u subotu od 15:00 protiv Estonije koju je u grupnoj fazi Španjolska porazila sa 78:56.

Komentari

Povezano