Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Mladi hrvatski vaterpolisti pokorili Europu

Spektakularne vijesti stižu iz Bugarske gdje je hrvatska U19 vaterpolska reprezentacija po prvi put u povijesti osvojila zlatnu medalju na Europskom prvenstvu. Nakon uzbudljivog finala protiv Crne Gore, mlade Barakude su poslije peteraca slavile s 10:8 za povijesni uspjeh naših mladića.

Prvo poluvrijeme je bilo siromašno pogotcima. Nakon što je Hrvatska povela golom Mare Sušića u svom prvom napadu, uslijedio je post od čak 11 i pol minuta bez pogodaka kojeg je prekinuo Vlaho Pavlić golom iz peterca za 2:0. Barakude se otišle na +3 drugim golom Sušića, a samo pet sekundi ih je dijelilo od odlaska na poluvrijeme bez primljenog gola, no Strahinja Gojković ipak smanjuje na 3:1 iz perspektive Crne Gore.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U trećoj dionici su se Crnogorci vratili u susret i izjednačili na 4:4 drugim golom Srđana Janovića i to je bio rezultat s kojim se ušlo u završnih osam minuta. Hrvatska se golovima Ivuše Burđeleza i Viktora Tončića vratila na +2 pet minuta prije kraja, no onda Crna Gora postiže tri uzastopna gola i nešto manje od dvije minute prije kraja dolazi do prvog vodstva na utakmici.

59 sekundi prije kraja je Hrvatska dobila igrača više nakon čega je uslijedio timeout izbornika Zorana Bajića. Isplatila se ta minuta odmora jer je Burđelez postigao pogodak za 7:7 čime je poslao utakmicu u raspucavanje s pet metara.

S pet metara su sva tri hrvatska pucača bila precizna, dok je junak pobjede bio fenomenalni vratar Mauro Ivan Čubranić koji je obranio dva peterca Balši Vučkoviću i Danilu Stuparu, dok je Srđan Janović u prvoj seriji pogodio gredu. Tako je Hrvatska osvojila prvo zlato u toj dobnoj kategoriji poslije dva srebra i pet bronci.

Komentari

Povezano