Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Mladi Splićanin u Zagrebu došao do uspjeha karijere

U drugo kolo Challengera u Zagrebu Hrvatska je ušla s trojicom predstavnika. Prvi je svoj meč odigrao Luka Mikrut koji je iznenadio Portugalca Henriquea Rochu s 2-0 u setovima.

Sam početak meča dao je sugerirati kako bi Mikrut ipak mogao imati šanse protiv 203. tenisača svijeta. Svoj gem je osvojio bez problema, a zatim je na prvom primanju servisa došao do breaka kojeg bez problema potvrđuje. Određene probleme na svom servisu imao je pri vodstvu 3:1. Tada spašava tri break lopte te dolazi 4:1. Rocha zatim osvaja dva gema u nizu te dolazi blizu poravnanja, ali Mikrut novim breakom održava prednost te zatim svojim servisom zaključuje set sa 6:3.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U drugom setu Splićanin svoj servis nije gubio niti jednom dok je Portugalcu napravio dva breaka. Prvi put je Rochi oduzeo servis kod 1:1 dok je do drugog breaka došao kod vodstva 4:2. Prvi servis za meč bio mu je i jedini. Iskoristio je svoju drugu meč loptu te se plasirao u četvrtfinale rezultatom 6:3, 6:2.

Mikrutu je to i prvo četvrtfinale na Challenger razini u karijeri. Tamo čeka pobjednika meča između Enza Couacauda i Rodriga Pacheca Mendeza. Kasnije svoje mečeve drugog kola igraju Nino Serdarušić i Matej Dodig koji igraju međusobno te Dino Prižmić koji u meču s Dmitryjem Popkom zaostaje s 0-1 u setovima.

Komentari

Povezano