Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Mladi Vatreni ispustili pobjedu protiv Grčke u samoj završnici

Nakon što su u prvom kolu kvalifikacija za Europsko prvenstvo nogometaša uzrasta do 21 godine svladali Farske otoke s 4:2, “mladi Vatreni” su u drugom kolu gostovali u Tripoliju kod Grčke. Iako su izabranici Dragana Skočića vodili do 89. minute, susret je okončan remijem od 2:2.

Domaća reprezentacija je povela u 11. minuti. Vratar Grčke je napucao loptu na desno krilo, a hrvatski branič Antonio Tikvić ju nije uspio iskontrolirati te je ona došla do Giannisa Niarchosa koji ju potom šalje u kazneni prostor za Georgiosa Koutsiasa. Ovaj ju je odložio za natrčalog Vasiliosa Sourlisa koji udarcem izvan 16 metara matira Nikolu Čavlinu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prvi udarac na gol Grčke, Hrvatska je uputila u 20. minuti. Veldin Hodža je dodao za Matiju Frigana koji s ruba šesnaesterca gađa u bliži kut Tzolakisovog gola, ali grčki vratar to brani. Samo minutu kasnije je Hodža izborio slobodan udarac kojeg je s 25 metara sjajno izveo Martin Baturina, ali Tzolakis upisuje spektakularnu obranu izvukavši loptu iz samih ”rašlji”.

Bolja igra hrvatske reprezentacije tijekom tih par minuta se isplatila u 23. minuti. Roko Šimić je dobio loptu u prostor te je krasno uposlio Hodžu ostavivši mu tako prazan gol što je veznjak Rijeke znao iskoristiti za pogodak i izjednačenje rezultata na 1:1.

Deset minuta kasnije su Grci ponovno zaprijetili. Niarchos je još jednom napravio problem Tikviću prošavši ga po desnoj strani nakon čega je dao povratno dodavanje za Sourlisa s čijim je udarcem, koji je bio izrazito mlak, velikih problema imao Čavlina, no srećom rezultat je ostao 1:1.

Tijekom posljednjih 15 minuta nogometa u prvom dijelu nismo vidjeli veća uzbuđenja pa se na predah otišlo remijem od 1:1.

Slično kao i u prvom dijelu, Grčka je bila bolji takmac i na početku drugog. Nakon dvije propuštene poluprilike, u 51. minuti su imali izglednu priliku nakon kornera, ali Mauro Perković izbija loptu praktički s gol crte. Bunili su se Grci smatravši da je lopta prešla crtu, no nije bilo ni blizu.

Nakon toga se utakmica smirila, a u 67. minuti Hrvatska dolazi do vodstva. Baturina je lažnjakom slomio svog obrambenog igrača, ali njegov udarac završava u bloku. Međutim, lopta dolazi do Šimića čiji udarac trese gredu, no odbijanac stiže do Marina Ljubičića koji hladnokrvno trese mrežu samo dvije minute nakon ulaska u igru.

Napadač LASK-a je u 87. minuti napustio igru zbog ozljede, a samo dvije minute nakon toga je poslije sjajnog driblinga Franje Ivanovića, koji ga je zamijenio, Stipe Biuk imao priliku za udvostručenje prednosti, no ne iskorištava ju. Kazna je uslijedila samo par sekundi kasnije.

Vratar Tzolakis je brzo dodao loptu Nikolaosu Zouglisu koji ju je nakon toga gurnuo vertikalno za Georgiosa Koutsiasa koji, nakon neodlučnosti na liniji Čavlina – Perković, prvi dolazi do lopte, zaobilazi vratara Lokomotive i zabija za 2:2.

U drugoj minuti sudačke nadoknade je Šimić uputio snažan udarac s distance, ali Tzolakis vadi loptu ispod grede i šalje ju u korner.

Do kraja nismo vidjeli veća uzbuđenja pa je susret završen rezultatom 2:2. Tako je Portugal ostao vodeći s maksimalnih 6 bodova nakon dvije utakmice, dok je Grčka druga s bodom manje i utakmicom više. Hrvatska nakon dva odigrana kola ima četiri boda i nalazi se na trećem mjestu ljestvice.

Za četiri dana, Hrvatska igra protiv Bjelorusije koja ima tri boda nakon pet kola i drži posljednje šesto mjesto ljestvice.

Komentari

Povezano