Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Mladi Vatreni uz poteškoće slavili kod Farskih Otoka

Izabranici Dragana Skočića uspješno su započeli kvalifikacijski ciklus za u-21 Europsko prvenstvo 2025. S 4:2 bili su bolji od Farskih Otoka. Nakon vodstva Hrvatske od 3:0 činilo se kako mirno idemo prema tri boda, ali se utakmica pred kraj zakomplicirala.

Dobro su mladi Vatreni krenuli u susret te su poveli već u 17. minuti. Mateo Lisica je pronašao Roka Šimića koji lijepo zabija za rano vodstvo Hrvatske i lakšu plovidbu kroz utakmicu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vodstvo je udvostručeno pred sami odlazak na predah. Dion Drena Beljo je proslijedio loptu za Veldina Hodžu koji zabija svoj prvi pogodak u hrvatskom dresu.

U drugom dijelu Hrvatska je dignula nogu s gasa i činilo se kako rutinski odrađuju ostatak u susreta. U takvim postavkama smo došli do trećeg pogotka kada je Beljo u 75. minuti bio na pravom mjestu u pravo vrijeme.

Tri minute kasnije domaćini zabijaju počasni pogodak što je razljutilo našeg izbornika. Gol je postigao Gutti Dahl-Olsen na asistenciju Hornija Oregaarda.

Ljutnja izbornika je bila opravdana jer je taj gol unio živost u igrače Farskih Otoka koji su bacili sve karte u napad. To im se isplatilo u 85. minuti kada Dahl-Olsen dolazi do drugog pogotka kojim je uveo susret u dramatičnu završnicu.

Domaćini su nakon toga dodatno otišli u napad što je ostavilo prostora za kontre. Taj prostor je znao iskoristiti Marin Ljubičić golom u 92. minuti kojim je potvrdio pobjedu.

Uspjela je tako Hrvatska preživiti i upisati tri boda. U idućem kvalifikacijskom prozoru ju čekaju dvoboji s vršnjacima iz Grčke

Komentari

Povezano