Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Mladi veznjak Šibenika je novi igrač Intera

Mladi veznjak Dominik Kartelo (16) je ostvario senzacionalan transfer u Inter, aktualnog prvaka Italije. Riječ je o sinu Marka Kartela, aktualnog direktora Škole nogometa prvoligaša sa Šubićevca i bivšeg igrača prve ekipe kluba. Kartelo je prošle sezone nastupao za kadete Šibenika i upisao 29 nastupa uz pet postignutih golova.

Kartelo će karijeru u Interu započeti u njegovoj U-17 momčadi, koju vodi Samir Handanović, legenda kluba i od prošle godine umirovljeni slovenski vratar. Kroz nju će pokušati napredovati do prve momčadi. Talijanski mediji dolazak Kartela u Inter opisuju kao potez za budućnost kluba. Potpisao je ugovor na tri godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vijest je potvrdio Šibenik na službenim stranicama kluba, a ovako su se oprostili od svog mladog igrača: “Nadareni veznjak Dominik Kartelo, rođen 30. travnja 2008. godine, dosadašnji igrač HNK Šibenik, napravio je senzacionalni korak u svojoj karijeri i potpisao trogodišnji ugovor za talijanskog giganta, Inter iz Milana! U dosadašnjoj karijeri u Šibeniku, Dominik je pokazao nevjerojatnu zrelost i tehničku potkovanost za svoje godine, što nije promaknulo skautima velikih europskih klubova.

Transfer nadarenog veznjaka Dominika Kartela u jedan od najprestižnijih europskih klubova poput Intera iz Milana predstavlja ne samo veliko priznanje za samog igrača, već i za cijeli stručni kadar HNK Šibenik, koji je od samog početka vjerovao u njegov talent i posvećenost. Ovaj uspjeh svjedoči o kvalitetnom radu u omladinskoj školi Šibenika, koja iz godine u godinu proizvodi nove nogometne dragulje.

Za Dominika, ovaj transfer je ostvarenje dječačkog sna i otvara vrata na najvećoj svjetskoj sceni. Igrati za Inter, klub s bogatom poviješću i tradicijom, prilika je koju će nadareni veznjak Dominik iskoristiti za daljnji razvoj svojih vještina i stjecanje iskustva na najvišoj razini. Svi u klubu, ali i šira javnost, vjeruju da će se Dominik u Italiji uspješno nositi s izazovima i dodatno izbrusiti svoj talent.

Ovaj potez potvrđuje i da HNK Šibenik nastavlja biti rasadnik vrhunskih talenata, a nadareni veznjak Dominik Kartelo svojim radom i upornošću sigurno će nastaviti slijediti stope velikana koji su iz Hrvatske otišli u svjetske nogometne metropole. Klub, suigrači i svi Šibenčani s nestrpljenjem će pratiti njegov napredak i navijati za njega na putu prema vrhunskim sportskim uspjesima.

Dominikova priča je inspiracija svima koji sanjaju o velikim sportskim uspjesima, a njegov transfer u Inter iz Milana pokazuje da se snovi mogu ostvariti uz trud, predanost i strast prema igri. Sretno, Dominik!”

Komentari

Povezano