Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Mladost na startu Regionalne lige doživjela treći uzastopni poraz

Prošlo je samo pet dana od nevjerojatnog poraza zagrebačke Mladosti u trećem kolu grupne faze kvalifikacija Lige prvaka od Radničkog u kojem su vodili s 8:3 i na kraju izgubili s 9:8 te tako ostali bez plasmana u elitno klupsko natjecanje, a već danas su u Herceg Novom započeli novu sezonu Regionalne lige. Mladostaši se nisu uspjeli iskupiti za taj neuspjeh pa su doživjeli treći uzastopni poraz jer su s 11:9 izgubili od domaćeg Jadrana.

Vaterpolisti Mladosti ni u jednom trenutku dvoboja nisu bili u prednosti. Nakon uvodnih 1:1, Crnogorci su mini serijom od 3-0 došli do vodstva od 4:1 minutu prije kraja prve dionice, a s +3 (5:2) su i otišli na predah poslije prve četvrtine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Novljani su prednost od tri pogotka razlike održavali sve do završnice druge četvrtine kada Ivan Buljubašić i Andrija Bašić smanjuju zaostatak na 7:6. Imali su “Žapci” priliku za izjednačenje, ali Mislav Vrlić čini prekršaj u napadu pa se tim rezultatom okončao prvi dio dvoboja.

Za prvi gol treće dionice se trebalo čekati čak šest minuta i 10 sekundi, a tada Josip Vrlić iz kontranapada poentira u situaciji 1 na 1 s vratarom i tako donosi prvo izjednačenje na utakmici poslije onih 1:1 u prvoj četvrtini. S 8:8 se ušlo u posljednjih osam minuta, a prvaci Crne Gore ponovno odlaze na +2 preko Uroša Vučurovića i Matije Sladovića.

Ivan Buljubašić je s igračem više smanjio na 10:9, dok je tri i pol minute prije kraja utakmice zicer iz kontranapada propustio iskoristiti Konstantin Kharkov koji je pogodio gredu. Na drugoj strani je Dmitrii Kholod iskoristio treći uzastopni napad Jadrana za konačnih 11:9 i pobjedu na startu 17. sezone Regionalne lige.

Do večerašnje pobjede su ih predvodili Aleksandar Ivović, Vasilije Radović i Dmitrii Kholod s po dva gola, dok su kod Mladosti po dva postigli Ivan Buljubašić, Franko Lazić i Ante Vukičević. Osam obrana je upisao Eugen Sunara koji je u bazen uskočio u drugoj dionici umjesto Ivana Marcelića.

Ove sezone se napokon vratio stari, klasični sistem natjecanja pa će tako svaka od 12 momčadi s preostalih 11 odigrati po jednu utakmicu na domaćem i gostujućem terenu te će najbolja četiri izboriti doigravanje. Hrvatsku uz Mladost predstavljaju splitski Jadran, dubrovački Jug, riječko Primorje i šibenski Solaris.

Standings provided by Sofascore
Komentari

Povezano