Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Modrić odnio pobjedu protiv španjolske porezne uprave

Prije šest godina se kapetan hrvatske reprezentacije i igrač Real Madrida Luka Modrić nagodio s tužiteljima i u potpunosti priznao krivnju za optužbe Porezne uprave.

Danas je odnio pobjedu protiv Haciende (španjolska porezna uprava) koja znači i povrat milijunskog iznosa, točnije, oko 2,7 miljuna eura povrata poreza, a ujedno mu je poništeno 900.000 eura sankcija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, Modrić je prema navodima tužiteljstva utajio 290.990 eura 2013. godine i 579.738 eura 2014. godine koje je prenio na društvo s ograničenom odgovornošću Ivano (ime njegovog sina) sa sjedištem u Luksemburgu. Španjolska porezna uprava smatrala je kako Modrić mora platiti porez u Španjolskoj u potpunosti, iako je u Madrid stigao tek u kolovozu, plaćao britanski porez 8 mjeseci, a u Španjolskoj se prijavio kao neporezni rezident.

Španjolski poreznici ujedno su naplatili Modriću 1,5 miljuna eura poreza na iznos koji je Real Madrid isplatio njegovim agentima.

Modrić se tada s državom dogovorio da će platiti 40 posto iznosa, što je oko 350.000 eura, a dobio je priliku zamijeniti zatvorsku kaznu za kaznu od 60.000 eura koju je iskoristio. To je značilo dodatnih 400.000 eura na milijun eura koje je već platio za poreznu prijevaru na početku kaznenog postupka, što znači da mu je ukupna kazna iznosila oko 1,4 milijuna eura.

Prema pisanju španjolskog El Mundo, španjolski sudovi odlučili su da je u slučaju Hacienda protiv Modrića prekoračena ovlast porezne uprave, kako Modrić 2012. godine nije bio španjolski rezident, a uz to, i kako Modrić nije obveznik plaćanja poreza na iznose isplaćene njegovim agentima jer oni nisu pružali usluge njemu, već samom Real Madridu.

Komentari

Povezano