Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Moldavija iznenadila Poljsku, Turska razbila Latviju

Nastavak kvalifikacijskog ciklusa za predstojeće Europsko prvenstvo nam je večeras osim utakmice Hrvatske ponudio još četiri utakmice. Definitivno je susret Norveške i Španjolske dobio epitet najzanimljivije utakmice, a hrvatskoj javnosti je pozornost zaokupljala i utakmica Turske i Latvije.

U preostala dva susreta večeri gledali smo sudar Poljske i Moldavije te Rumunjske i Andore.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Turska je na domaćem terenu na krilima velike pobjede protiv Hrvatske dočekala Latviju i slavila rezultatom 4:0. Unatoč prvom poluvremenu bez golova, u nastavku su se Turci razgoropadili u posljednjih 15 minuta te na koncu utrpali četiri gola. Mrežu gostiju je načeo Yunus Akgun u 58. minuti. Za povećanje vodstva je u 83. minuti susreta zabio Cenk Tosun, a za konačnu potvrdu pobjede se pobrinuo Kerem Akturkoglu četiri minute kasnije. Šlag na kraju torte turske večeri je svojim drugim golom na utakmici stavio Tosun u 92. minuti te tako postavio konačan rezultat.

Standings provided by Sofascore

Nogometaši Moldavije su iznenadili Poljsku te su uspjeli izvući neriješeni rezultat 1:1. Moldavci su došli do vodstva u 26. minuti golom Iona Nicolaescua za 0:1 te se tim rezultatom otišlo na predah. Poljska je drugo poluvrijeme odlično otvorila te je već u 53. minuti poravnala rezultat preko Karola Swiderskog. Unatoč potpunoj dominaciji u drugom poluvremenu, Poljaci nisu uspjeli doći do sva tri boda te su si ovim kiksom znatno ugrozila šanse za plasman na predstojeće Europsko prvenstvo.

Standings provided by Sofascore

Španjolska je na gostovanju kod Norveške pobijedila rezultatom 1:0, a jedini strijelac na utakmici je bio Gavi u 49. minuti. Španjolska je time ostvarila vrlo bitnu pobjedu protiv izravnog protivnika za mjesta koja vode na Europsko prvenstvo.

Standings provided by Sofascore

U posljednjem susretu je Rumunjska na domaćem terenu rutinski slavila protiv Andore rezultatom 4:0.

Komentari

Povezano