Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Moldavija režirala nevjerojatan preokret, kiksevi Srbije i BIH

Posljednji dan reprezentativnog prozora trebalo je biti odigrano 11 utakmica. Na kraju je odigrano njih 10 jer je utakmica Škotske i Gruzije prekinuta natopljenog terena.

Grupa A

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U grupi A zbog ranije spomenutog prekida do kraja je odigrana samo jedna utakmica. U njoj je Norveška lakoćom svladala Cipar 3:1.

Prvi gol na utakmici zabio je Ola Solbakken, dok je potvrdu s dva gola potvrdio Erling Haaland. U drugoj utakmici Škotska je povela protiv Gruzije prije nego je utakmica prekinuta zbog obilne kiše pa se tamo trenutno igra 12. minuta.

Grupa E

Ova grupa nam je ponudila jedno od najvećih iznenađenja dana. Moldavija je nakon dva gola zaostatka uspjela preokrenuti i pobjediti Poljsku 3:2. U drugoj utakmici dana Albanija je s 1:3 svladala Farske Otoke.

Poljska je prednost ostvarila golovima Milika i Roberta Lewandovskog, a veliki povratak režirao je Ion Nicolaescu s dva pogotka. Za veliko slavlje zabio je Vladyslav Baboglo u 85. minuti.

Grupa F

U grupi F Austrija je kasnim pogotkom svladala Švedsku, a Belgija se lakoćom obračunala s Estonijom te je svlavila 3:0.

Prvo je Rasmus Peetson zabio autogol, dok je rezultat povisio Romelu Lukaku. Nakon što je bio jedan od tragičara finala Lige prvaka Lukaku je odigrao dobre dvije utakmice za reprezentaciju i tako si podignuo samopouzdanje. Konačan rezultat postavio je Johan Bakayoko u 90. minuti.

Na utakmici Austrije i Švedske dugo nije bilo golova. Onda se u 81. minuti ukazao Christoph Baumgartner koji zabija za velika tri boda domaće momčadi. Pobjedu je u 89. minuti potvrdio Baumgartner svojim drugim golom.

Grupa G

Grupa G ponudila nam je dvije pobjede domaćina. Bugarska je neočekivano odigrala neriješeno sa Srbijom koja je u dobrom raspoloženju dočekala ovaj susret. U drugoj utakmici večeri Mađarska je rutinski svladala Litvu.

Vodeći gol za Bugarsku postigao je Kiril Despodov u 47. minuti. Srbija je imala puno veći posjed, no nisu stvarali dovoljno i Bugarska je dugo odoljevala. Bod je spasio Darko Lazović golom u 97. minuti.

Mađarska je rutinski svladala Litvu s dva pogotka u utakmici u kojoj je cijelo vrijeme dominirala. Golove su postigli Barnabas Varga i Roland Sallai.

Grupa J

U grupi J smo vidjeli sve tri pobjede gostiju. Luksemburg je u Zenici slavio protiv Bosne i Hercegovine, Portugal je kasnim golom slavio na Islandu, dok je Slovačka teže od očekivanog dobila Lihtenštajn.

Odmah je krenulo loše za Bosnu koje je već u 4. minuti pala u zaostatak. Presudni trenutak dogodio se u 56. minuti kada je Amir Hadžiahmetović promašio kazneni udarac za izjednačenje. Pobjedu Luksemburga je potvrdio Danel Sinani u 74. minuti.

Island je dugo odolijevao Portugalu, no popustili su u 89. minuti. Tada je Cristiano Ronaldo svoj 200. nastup obilježio pogotkom i tako učvrstio Portugal na vrhu s 12 bodova iz četiri utakmice.

U posljednjoj utakmici u ovoj skupini Denis Vavro je svojim golom donio pobjedu Slovačkoj na gostovanju u Lihtenštajnu.

Komentari

Povezano