Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Monopol PPD-a se nastavlja

Puna dvorana u Našicama je dočekala veliki derbi između Nexea i PPD Zagreba i nadala se kako će uživati u kvalitetnom rukometu večeras. Bio je to četvrti dvoboj ovih dvaju momčadi u ovoj sezoni, te čak treći odigran unutar tjedan dana. Pritisak je bio na domaćoj momčadi, kojoj je za daljnju šansu za osvajanje naslova trebao barem bod.

Prvo poluvrijeme je bilo veoma izjednačeno te je golovima Muse i Srne u posljednjoj minuti PPD otišao na poluvrijeme s 2 pogotka prednosti. U redovima Nexea standardno dobri su bili Jelinić i Melić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Drugo poluvrijeme je PPD bolje otvorio na krilima Panjtara te je stvorio prednost od +4. Izgledalo je kao da će PPD otići na veliku razliku i mirno privesti utakmicu kraju. Branko Tamše je pogodio s promjenom vratara te je Moreno Car s 3 povezane obrane vratio Nexe u egal utakmicu. Nije bilo dovoljno jer je PPD vratio prednost na +3 golom Grahovca u 52. minuti. Uslijedilo je u idućem napadu Nexea naguravanje između Markušića i Dibirova gdje je deblji kraj izvukao ruski internacionalac te je zaradio izravni crveni karton. Sve dvojbe po pitanju ovog susreta je otklonio Ivan Čupić svojim 7. pogotkom za 28:25 minutu prije kraja susreta.

Jos jednom se pokazalo koliko su PPD-u bitni Čupić i Dibirov. Mnogi se podrugljivo smiju Čupiću zbog njegovog fizičkog izgleda, iako nije u najboljoj fizičkoj spremi kada je to potrebno pokaže svoju veliku igračku kvalitetu.

PPD je pokazao večeras veću kvalitetu u odnosu na Nexe i osvojio svoj 31. naslov prvaka Hrvatske. Nexe je pak, od 2009. godine vječiti viceprvak, te nije prvi puta kada nešto trebaju pokazati protiv PPD-a da zakažu. Ovaj poraz će najteže pasti njihovom kapetanu Keviću koji napušta klub s neispunjenom misijom, a to je naslov prvaka Hrvatske. Ipak za osvojiti naslov treba nešto vise…

Komentari

Povezano