Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Muchova i Świątek finalistice Roland Garrosa

Popodnevni program Roland Garrosa danas je bio rezerviran za mečeve ženskog polufinala. Druga tenisačica svijeta Arina Sabalenka je igrala protiv Karolíne Muchove, a prva tenisačica svijeta Iga Świątek je igrala protiv Beatriz Haddad Maie.

Prve su na teren istrčale Muchová i Sabalenka koje su odigrale meč turnira. Na kraju je Muchová nakon tri seta, tri sata igre i spašene meč lopte uspjela svladati Sabalenku i plasirati se u svoje prvo Grand Slam finale u karijeri.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U prvom setu Muchová je prva oduzela servis Sabalenki te je imala priliku odservirati za set, ali nije uspjela pa se otišlo u tie-break. Tamo je Muchová ipak uspjela uzeti prvi set sa 7:5 u odlučujućem gemu.

Nastavak meča donio nam je dosta lošiju igru na servisu obje tenisačice koje su svaka dva puta gubile vlastiti servis. Tako se i o drugom setu odlučivalo u tie-breaku gdje je Sabalenka uzvratila uslugu i sa 7:5 odvela set u odlučujući set.

Činilo se kako je Sabalenka tamo prelomila susret kada je povela 5:2. Pri rezultatu 5:3 Sabalenka je propustila meč loptu na servis Čehinje. Nakon toga, Muchová uzima iduća tri gema i velikim preokretom rezervira kartu za veliko finale.

Nakon njih na teren su izašle Świątek i Haddad Maia. Brazilka je pružila odličan otpor sjajnoj Świątek, ali ni to nije bilo dovoljno za pobjedu.

Haddad Maia je odlično ušla u meč i odmah u prvom gemu oduzela servis Poljakinji. Sreća je ipak bila kratkog vijeka jer se Świątek odmah u idućem gemu vratila.

Nakon toga Świątek je nastavila sa sjajnom igrom i s uvjerljivih 6:2 uzela prvi set. Haddad Maia nije igrala loše, ali Poljakinja je jednostavno razina iznad.

Drugi set ponudio je sličan scenarij. Brazilka je na početku povela 3:1, ali Świątek brzo vraća stvari na početak s tri gema u nizu.

Nakon toga obje tenisačice su držale svoj servis pa se otišlo u tie-break. Tamo je u prvih šest poena bilo čak četiri mini breaka, no bila su dva sa svake strane te se na prvu promjenu strana otišlo s 3:3. Tada Haddad Maia uzima poen na servis Poljakinje i dolazi u priliku s dva poena na vlastitom servisu izjednačiti rezultat u setovima.

Ipak, Brazilka uzima samo jedan poen te dolazi do set lopte koju na servis Świątek nije uspjela iskoristit te odlazimo na novu promjenu strana. Ključan trenutak dogodio se na 7:7 kada Świątek uzima poen na servis Haddad Maie i nakon toga koristi priliku servirati za meč.

Komentari

Povezano