Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Murray s 40 poena odveo Nuggetse do pobjede, slavila i preostala dva domaćina

Protekle noći smo u NBA ligi imali priliku gledati tri utakmice doigravanja u kojima su do izjednačenja u serijama stigli Memphis Grizzliesi te Milwaukee Bucksi, dok je najbolje plasirana momčad Zapadne konferencije, Denver, poveo s 2-0.

[2] Memphis Grizzlies – LA Lakers [7] 103:93 (1-1)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Grizzliesi su večeras bez svog najboljeg košarkaša, Ja Moranta, u FedEx Forumu ugostili LA Lakerse te su, spustivši momčad iz ”Grada anđela” na ispod 100 poena, izjednačili na 1-1 u seriji.

Poveli su Lakersi rezultatom 7:6, no kratkog je to vijeka bilo jer je uslijedila serija domaćih od 16:4 poslije koje Grizzliesi po prvi put večeras dolaze do dvoznamenkastog vodstva, a semafor je pokazivao 22:11. Vodstvo od 7:6 pokazat će se posljednjim vodstvom Lakersa na utakmici. U tom razdoblju igre su Xavier Tillman sa 6 poena i Luke Kennard s 5 predvodili Grizzliese, dok je Desmond Bane preuzeo palicu krajem četvrtine koju je zaključio s 8 svojih uzastopnih poena pa su domaći navijači imali razloga za slavlje jer su njihovi puleni vodili s 30:19 nakon uvodnih 12 minuta.

Lakersi su sredinom druge četvrine koševima LeBrona Jamesa spustili zaostatak na -7, no fenomenalno prvo poluvrijeme Grizzliesa se nastavilo i u drugoj četvrtini jer je automatski uslijedio odgovor s 8 uzastopnih poena (po 4 Tillman i Brooks) i vodstvo je ponovno povećano na 15 poena razlike. Upravo su s tom razlikom košarkaši Taylora Jenkinsa otišli na predah jer je semafor pokazivao 59:44. Imao je Jenkins popriličnog razloga za zadovoljstvo jer su njegovi igrači spustili Lakerse na samo 35% šuta iz igre, dok su oni imali 16 asistencija na 26 koševa iz igre.

Na poluvremenu su imali tri košarkaša s dvoznamenkastim učinkom – Desmonda Banea s 13, Xaviera Tillmana s 12 te Lukea Kennarda s 10 poena, dok je kod gostiju LeBron James zabio 12. Anthony Davis je ponovno imao sjajnu blokersku večer (5 blokada za poluvrijeme), ali nije mogao pogoditi gotovo ništa – 1/9 iz igre.

Najbolju playoff utakmicu mlade karijere je igrao Xavier Tillman koji je postigao prvih 7 poena Memphisa u trećoj četvrtini te je svojom prvom tricom i 19. poenom večeri postavio svoj rekord karijere u doigravanju te je doveo svoju momčad u vodstvo od čak 20 poena razlike – najveće vodstvo utakmice. Lakersima je bio potreban brz odgovor, a to su i dobili kroz dva poena Austina Reavesa i četiri poena LeBrona Jamesa kojim su spustili zaostatak na -14, a poslije Jamesovog drugog koša u toj mini-seriji je došlo do razmjene nekoliko ”ugodnih” riječi na relaciji JamesDillon Brooks koji je u tom trenutku već imao 4 osobne pogreške.

Ono što je ”Kralj” započeo, poslije njegovog izlaska iz igre su nastavili Anthony Davis i Rui Hachimura i Lakersi su spustili deficit na 6 poena razlike, a stvari nisu izgledale dobro za Memphis iz perspektive da su i Bane i Brooks skupili 4 prekršaja. U kriznim trenutcima za Grizzliese su iskočili David Roddy i Luke Kennard svojim trećim tricama te Jaren Jackson Jr. s 4 poena pa su na posljednji predah otišli s vodstvom od 83:71.

LeBronovim košem poslije specijala nakon timeouta, Lakersi su spustili zaostatak na -6 svega 3 i pol minute prije kraja susreta, ali su Grizzliesi koševima s crte slobodnih bacanja vraćali vodstvo na 8 poena razlike, a pobjedu su osigurali tricom Brooksa poslije Tillmanovog skoka u napadu za +11 minutu i pol prije kraja.

Memphis je na koncu slavio sa 103:93 zaustavivši Lakerse na najmanjem broju poena u kompletnoj sezoni, a do pobjede ih je predvodio Xavier Tillman s 22 poena i 13 skokova, Jaren Jackson Jr. s 18 poena i 9 skokova te Desmond Bane sa 17 poena. Kod poraženih je LeBron James zabio 28 poena uz 12 skokova, dok je Rui Hachimura s 20 postignutih poena postao prvi košarkaš Lakersa s dvije uzastopne utakmice u doigravanju s 20 ili više poena nakon ulaska u igru s klupe poslije Magica Johnsona 1996. godine.

[1] Milwaukee Bucks – Miami Heat [8] 138:122 (1-1)

Kao što Grizzliesi zbog ozljede nisu mogli računati na svog najboljeg košarkaša, tako ni Milwaukee Bucksi nisu mogli računati na usluge svog dvostrukog MVP-a i jednog od tri kandidata za ovosezonsku nagradu – Giannisa Antetokounmpa.

Usprkos Giannisovom izostanku, Bucksi bolje otvaraju susret i nakon Lopezovog circus shota sa zvukom sirene, na prvi predah odlaze s vodstvom od 35:28. Brook Lopez je predvodio Buckse s 14 poena, a pomoć je imao u vidu Jruea Holidaya koji je upisao 9 poena i 4 asistencije. S druge strane je sjajan još jednom bio Jimmy Butler s 13 poena i to bez promašaja iz igre (5/5).

Domaćim košarkašima se koš doimao većim u drugoj četvrtini u kojoj su nakon samo 7 minuta igre postigli 27 poena od kojih je Pat Connaughton zabio 11 s 3 postignute trice, a pratio ga je Khris Middleton s dvije trice i 8 poena. U drugom dijelu druge četvrtine su teret postizanja koševa od njih dvojice preuzeli Jrue Holiday i Joe Ingles koji su u posljednjih 5 minuta kombinirano postigli 17 poena te je Milwaukee tako drugu četvrtinu kompletirao s 46 poena uz 8/11 šut za 2 poena te 9/15 za 3 pa su Bucksi na poluvrijeme otišli s uvjerljivim vodstvom od 81:55.

Nastavili su Bucksi jako i u trećoj četvrtini sa 6 trica za 8 minuta. Grayson Allen se uključio s tri trice, Ingles je automatski po ulasku ubacio dvije, dok je Holiday onaj koji je započeo novo zatrpavanje mrežice Miamija koji se brzo našao u zaostatku od čak 34 poena razlike. U četvrtoj četvrtini su se razigrale rezerve gostiju pa su s čak 8 postignutih trica dobrano ublažili poraz.

Bucksi su na kraju s čak 25 postignutih trica izjednačili rekord NBA doigravanja pa su u konačnici slavili sa 138:122, a do trijumfa su ih predvodili Brook Lopez s 25 poena, Jrue Holiday s 24 poena i 12 asistencija te Pat Connaughton s 22 poena, dok su još četvorica njihovih suigrača upisala dvoznamenkast broj poena. U redovima poraženih je Jimmy Butler postigao 25 poena, a Bam Adebayo 18.

[1] Denver Nuggets – Minnesota Timberwolves [8] 122:113 (2-0)

Denver Nuggetsi su još jednom pred svojim navijačima svladali Minnesota Timberwolvese, međutim ovog puta su gosti pružili ozbiljan otpor u susretu u kojem su dvojica košarkaša postigla 40 i više poena.

Do prve osjetnije prednosti su Nuggetsi stigli brutalnim zakucavanjem Jeffa Greena za 26:17 na 3:45 minuta prije kraja uvodne četvrtine. Prvo ime tog dijela igre je bio Jamal Murray koji je imao 14 poena, 3 asistencije i 2 ukradene lopte za 8 minuta na parketu, a domaći košarkaši su prvu četvrtinu okončali vodstvom od 31:22.

Serijom od 8:0, i to bez Murraya i Jokića, Nuggetsi su otvorili drugu četvrtinu u kojoj su nastavili iskorištavati veliki propuh koji se nalazio u reketu Minnesote o čemu najbolje govori podatak o poenima iz reketa u tom trenutku (24:6 za Denver).

Vodili su domaći košarkaši u nekoliko navrata s 20 poena razlike, međutim Timberwolvesi su s par trica ipak uspjeli srezati zaostatak na -15 na kraju prvog poluvremena. Do vodstva od 64:49 Nuggetse su predvodili Jamal Murray s 18 poena te Nikola Jokić s 14, dok je 14 poena za goste postigao Anthony Edwards, ali njegov potencijalni problem se iskazivao u 3 osobne koliko je imao u tom trenutku.

Minnesota je mnogo bolje otvorila drugo poluvrijeme te su serijom od 14:0 spustili zaostatak na samo 1 poen razlike poslije 5 i pol minuta igre u trećoj četvrtini. ”Vukovi” su zaigrali bolju obranu što im je omogućilo dosta laganih poena u tranziciji i utakmica je krenula ispočetka.

U svakom od sljedećih 6 napada Nuggetsa koja su završavala poenima, prste je imao Nikola Jokić – koš preko Goberta, asistencija za polaganje Greena, koš poslije skoka u napadu, asistencija za tricu Murraya, postignuto slobodno bacanje i još jedna dvica.

Zakucavanjem Kylea Andersona i polaganjem Anthonyja Edwardsa, Minnesota je povela s 83:80, dok Edwards košem od tablu sekundu prije kraja treće četvrtine kompletira fenomenalnu dionicu gostiju u kojoj su postigli 40 poena na nevjerojatnih 81% šuta iz igre i zaostatak od -15 pretvorili u vodstvo od 2 poena razlike (89:87).

Četvrtu četvrtinu je Michael Porter Jr. otvorio tricom uz prekršaj Princea, reverse polaganjem i s dva pogođena slobodna bacanja te je omogućio Nuggetsima da ni ne osjete činjenicu da su i Jokić i Murray na klupi te im je donio prednost od 6 poena razlike. Minnesota se vratila na -1 i imala napad za vodstvo, no onda Jokić iznuđuje 5. prekršaj Goberta u borbi za skok koji onda gubi živce i zarađuje tehničku, koju u poen sa slobodnih bacanja pretvara Murray. U nastavku tog napada, Jokić ne gubi vrijeme već napada francuskog centra, ugurava ga i polaže pokraj njega za +4.

Nastavili su košarkaši Denvera braniti pick s Jokićem u dropu i uzdati se u aktivnost strane pomoći, a to nije najbolje izgledalo u većem dijelu drugog poluvremena. Edwards je s 5 uzastopnih poena vratio vodstvo na stranu Minnesote, ali Denver serijom od 15:4 dolazi do +10 na tri minute i 14 sekundi prije kraja i tako prelama susret u svoju korist.

Spektakularnu utakmicu s gomilom pogođenih teških šuteva su odigrali Anthony Edwards s jedne te Jamal Murray s druge strane pa su obojica završila na 40+. Na kraju su Nuggetsi uknjižili pobjedu od 122:113, a do nje su ih predvodili Jamal Murray s 40 poena te Nikola Jokić s 27 poena, 9 skokova i 9 asistencija. Kod Minnesote je Anthony Edwards bio izvanredan s 41 poenom na 61% šuta iz igre, dok je Rudy Gobert ubacio 19 poena uz 7 skokova. Ponovno je razočarao Karl-Anthony Towns koji je susret završio s 10 poena i 12 skokova uz 5 izgubljenih lopti i 25% šuta iz igre.

Komentari

Povezano