Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Na OI u Parizu je debitirala 58-godišnja stolnotenisačica. Ovo je njezina priča

Olimpijske igre uvijek su pune predivnih priča koje dokazuju zašto je sport najljepša stvar na svijetu. Jedna takva je i priča o Zeng Zhiying – stolnotenisačici iz Kine od 58 godina koja je, predstavljajući Čile, debitirala na Olimpijskim igrama i dokazala da nikada nije kasno.

Zhiying je s 18 godina bila jedna od najboljih mladih tenisačica u Kini te se očekivalo da će kroz godine koje dolaze osvojiti pregršt medalja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sve se promijenilo kada je stolni tenis uveo pravilo da reket mora biti dvobojan. To je jako utjecalo na njenu igru te se frustrirana sportom dvije godine kasnije umirovila. Nedugo zatim je otputovala na Čile gdje je trenirala stolni tenis.

S obzirom na to da taj posao nije bio odveć profitablian, Zhiying je 2000. godine u potpunosti ostavila stolni tenis te je krenula raditi “pravi posao”. Preko 20 godina Zhiying nije uzimala reket u ruke te se kako kaže “bavila drugim stvarima”.

Kada je došlo vrijeme COVID-a Zhiying je u karanteni odlučila kupiti stol kako bi si skratila vrijeme u doba karantene. Tada se ponovno zaljubila u sport i zadala si cilj da 2024. nastupi na Olimpijskim igrama i predstavlja Čile.

U tome je uspjela u Parizu te je 40 godina nakon stolnoteniske mirovine postala jedna od najstarijih olimpijki u povijesti sporta. Pokazala je tako još jednom da u sportu, ali i u životu nikada nije kasno.

Komentari

Povezano