Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

George Russell nevjerojatnom taktičkom odlukom odnio pobjedu u Belgiji

Posljednja utrka prvog dijela sezone Formule 1 vozila se danas za Veliku nagradu Belgije. U napetoj završnici na Spa-Francorchampsu slavio je Mercedesov George Russell ispred momčadskog kolege Lewisa Hamiltona i Oscara Piastrija.

Iako je u jučerašnjim kvalifikacijama izborio pole position, Max Verstappen je zbog promjene pogonske jedinice kažnjen s deset mjesta pa je startao tek 11., dok je na vrhu kolone utrku započeo Charles Leclerc. Početak nije donio velikih promjena. Tek je Hamilton uspio preteći Sergia Pereza i doći na drugo mjesto. U trećem krugu 39-godišnji Britanac prošao je Leclerca i preuzeo čelnu poziciju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na trećini trke Carlos Sainz nakratko se domogao prvog mjesta nakon nekoliko ranih pit stopa i promjena guma s mediuma na hard. Poslije prve polovice, na vrhu je ponovno jurio Hamilton, drugo mjesto držao je Leclerc, a Piastri i Russel su se borili za posljednje mjesto na postolju.

Ključni trenutak dogodio se u 32. krugu kada je Russell preuzeo vodstvo kojeg je zadržao do kraja. U zadnjih nekoliko krugova Hamilton je smanjio zaostatak za sunarodnjakom te se vodila neizvjesna borba do samog cilja.

U njihovom nadmetavanju priliku je htio iskoristiti McLarenov Piastri, no poredak se nije mijenjao. Russell je ovom pobjedom drugi puta slavio u ovoj sezoni, a zanimljivo je za istaknuti kako je tijekom utrke imao tek jedno stajanje u boksu. Titulu vozača dana osvojio je Hamilton, a najbrži krug imao je Perez.

Bodove su još osvojili Leclerc, Verstappen, Lando Norris, Sainz, Perez, Fernando Alonso i Esteban Ocon. Sljedeća utrka na rasporedu je zadnje nedjelje u kolovozu, a vozit će se u Nizozemskoj.

Komentari

Povezano