Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Nadal pobijedio de Minaura i osvetio mu se za poraz u Barceloni

Deset dana prošlo je od meča između Rafaela Nadala i Alexa de Minaura. U Barceloni je Španjolac bio kompetitivan u prvom setu dok je u drugom izgubio snagu. Na Mastersu u Madridu vidjeli smo drugu priču. Kralj zemlje pokazao je zašto ima taj nadimak te je s pobjedom od 2-0 u setovima režirao osvetu nad Australcem.

Otvorio je Španjolac meč s breakom da bi isti propustio potvrditi. Nadal je u prvom setu imao i break zaostatka. Australac je također kod 4:3 propustio potvrditi oduzimanje servisa te je set odlučen u “trinaestoj igri”. Tamo je Nadal skoro propustio nemoguće. Imao je 6-2 i servis da bi se Australac vratio do 6-6. Tada Nadal osvaja dva poena u nizu i osvaja set s 8-6.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Neki su sigurno očekivali Nadalov pad u drugom setu poučeni iskustvom iz Barcelone. To se nije dogodilo. Štoviše, Nadal je set osvojio s dva breaka prednosti. Prvi je napravio u prvom gemu seta, a drugi je došao kod vodstva 5:3 kada mu je de Minaur na drugoj meč lopti poklonio pobjedu s dvostrukom pogreškom.

Nadal je ovom pobjedom nakon dvije godine povezao dvije pobjede na Masters turnirima. Taj uspjeh također se dogodio u Madridu, 2022. godine. Španjolac nastavak dobre forme traži protiv Pedra Cachina koji je nakon 13 uzastopnih poraza na ATP razini povezao dvije pobjede. Argentinac je u drugom kolu izbacio Francesa Tiafoea.

Komentari

Povezano