Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Nadal poražen u Barceloni

Nakon što se tenisu vratio pobjedom protiv Flavija Cobollija, Rafael Nadal u drugom kolu je imao znatno teži zadatak. Alex de Minaur cijelu sezonu igra na kvalitetnoj razini pa je tako imao odgovor i za Kralja zemlje. Porazio ga je rezultatom 7:5 6:1 u drugom kolu Barcelone.

Nadal je meč počeo na sličan način kao protiv Cobollija u prvom kolu. Ovaj put je spori početak ipak prošao kažnjeno. De Minaur je u prvom gemu oduzeo servis Španjolcu te je uspio i potvrditi break za 2:0. Kvalitetnim drop shotovima de Minaur je prijetio i u idućem servis gemu Nadala, ali jednu break priliku nije realizirao. Australac je break prednosti uspio potvrditi još jednom prije nego li je Nadal ušao u seriju gemova. Prvo je zadržao svoj servis gem pa je na primanju servisa također osvojio gem realiziravši svoju drugu break priliku za potpuno poravnanje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Seriju je zaključio laganim gemom na svom servisu za vodstvo 4:3. Mogao je doći i do breaka u idućem gemu, ali break loptu je Australac forehand winnerom uspješno spasio. To je Australca i vratilo u meč. Nije Nadalu odmah oduzeo servis, ali kod 5:5 jest te je izborio servis za set koji je i iskoristio za osvajanje seta sa 7:5.

De Minaur je nastavio s dobrom igrom i u drugom setu te je Nadalu napravio još jedan break kod rezultata 1:1. Kroz cijeli meč Nadal je igrao na atipičan način, pokušavajući napadima pobijediti Australca. De Minauru je taj način igre pasao budući da je reaktivan tenis ono što on inače igra. Izluđivao je Nadala fenomenalnom obranom te je Španjolac griješio više nego što to inače radi. Nije se nikako uspijevao snaći te je brzo zaostajao s 1:4 u drugom setu. Iako je kod servisa za ostanak u meču imao 30-0, Nadal je izgubio četiri poena u nizu te je de Minaur izborio plasman u osminu finala.

De Minaur će u osmini finala igrati protiv pobjednika meča između Daniela Altmaiera i Arthura Filsa. Za Nadalov idući turnir teško je bilo što prognozirati. Ima prijavljen turnir u Madridu, ali više informacija će se znati kako se turnir bude bližio.

Komentari

Povezano