Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Nadal preokretom do drugog kola Rima i povratka u TOP 300

Nakon dobrog nastupa u Madridu Rafael Nadal se okrenuo novim nastupima na Masters turnirima. U prvom kolu Rima igrao je protiv Zizoua Bergsa. Belgijanac ga je namučio više nego što se očekivalo uzevši mu prvi set. Španjolac je uspio na kraju preokrenuti meč te je upisao pobjedu od 2-1 u setovima.

Nadal je na startu meča krenuo kvalitetno. Brzo je dobrom serveru oduzeo servis te je poveo s 3:1. Propušta potvrditi break te vraća Bergsa u set. Belgijanac kasnije kod 4:4 uz dvije dvostruke pogreške Nadala radi break te u idućem gemu potvrđuje isti za osvajanje seta sa 6:4.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Drugi set krenuo je s 40-0 za Nadala. U tom trenutku se meč prekida na nekoliko minuta zbog ukazivanja pomoći jednom od gledatelja. Meč se nakon desetak minuta nastavio te je Nadal ubrzo napravio razliku. Break koji je napravio kod 1:0 je zadržao do kraja seta. Sa 6:3 je tako odnio meč u set odluke.

Tamo Španjolac još jednom radi rani break, ovaj put kod 1:1. Mogao je doći i do dvostrukog breaka prednosti kod 3:1, ali tada Belgijanac spašava break loptu te osvaja gem. Već u idućem gemu Bergs dolazi do 0-40. Nadal to spašava te uspijeva zadržati svoje servise do kraja meča. Na kraju upisuje pobjedu s 4:6 6:3 6:4.

U svom 19. nastupu na turniru u Rimu, Nadal je došao do svoje 70. pobjede. Svoju 71. tražit će u ogledu s TOP 10 igračem, Hubertom Hurkaczem. Poljak kojem zemlja nije najjača podloga svejedno će biti zahtjevan protivnik za Španjolca koji se tek vratio u TOP 300.

Komentari

Povezano