Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Nadal propustio tri meč lopte i nakon velike borbe izgubio od Thompsona

Povratnički nastup Rafaela Nadala na ATP turniru u Brisbaneu je došao svome kraju. Legendarni Španjolac je u četvrtfinalnom ogledu protiv domaćeg Jordana Thompsona propustio tri meč lopte te je izgubio sa 7:5 6:7 3:6.

Iako je Thompson prvi napravio break u prvom setu za prednost od 4:3, Nadal je već u sljedećem gemu nadoknadio taj zaostatak. Australac je u iduća dva Nadalova servis gema dolazio do ukupno do tri deucea, ali nije uspio izboriti niti jednu break loptu. Španjolac je prvi osigurao tiebreak, no do njega nije došlo jer je oduzeo servis Thompsonu za 7:5 nakon sat i 10 minuta igre.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U drugom setu nismo vidjeli niti jedan break pa se otišlo u tiebreak. Nadal je spasio jednu break loptu, dok je Thompson spasio čak četiri uključujući i jednu meč loptu kod 5:4 za Nadala. Španjolac je tiebreak otvorio na fantastičan način te je poslije dva briljantna passinga došao do dva mini-breaka i vodstva od 3-0. Ubrzo se Australac vraća pa na promjenu strana odlaze poravnati s 3-3.

Nadal je kod 6-4 imao dvije vezane meč lopte i lagani forehand, međutim promašuje udarac što pokreće seriju od četiri uzastopno osvojena poena Thompsona za 8-6 u tiebreaku i izjednačenje u setovima.

Na kraju je Australac osvojio i treći set sa 6:3 za pobjedu od 2-1 u setovima i plasman u polufinale turnira u Brisbaneu nakon tri sata i 20 minuta igre.

Ovo je Nadalu bio deveti poraz u dvobojima u kojima je imao barem jednu meč loptu, a i prošli takav je bio protiv Australca – Nicka Kyrgiosa u Acapulcu 2019. godine.

Komentari

Povezano