Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Nadal se oprostio od Madrida porazom u osmini finala

Iako je Carlos Alcaraz ranije već igrao i pobijedio, Španjolcima je posljednji meč osmine finala ipak ponudio veći spektakl. Rafael Nadal je protiv Jirija Lehecke u Madridu tražio svoje 100. Masters četvrtfinale u karijeri čime bi postao i prvi kojemu je to uspjelo. Do jubileja Španjolac ipak nije došao. Lehecka ga je zaustavio s 2-0 u setovima.

Španjolac u posljednje vrijeme kada dobije bacanje novčića bira servis za otvaranje meča te je tako i ovaj put odabrao tu opciju. Uhodavanje u susret je prošlo uspješno te je izvukao 15-30 i na koncu osvojio gem za početno vodstvo. Obojica tenisača su gemove na svom početnom udarcu uspješno osvajali. Nadal je više prijetio te je dva puta na Čehovom servisu imao 0-30, a kod 4:3 je došao i do break prilike koju je Lehecka spasio forehand winnerom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Lehecka do kraja seta nije trebao spašavati break lopte iako je Nadal kod 5:4 mogao zakomplicirati gem. Lehecka je propustio 40-0, ali je na kraju osvojio gem. U idućem gemu je došao do tri vezane break prilike te je iskoristio prvu kojom je izborio servis za set. S deset uzastopnih poena Čeh je osvojio prvi set sa 7:5.

Lehecka je niz produljio na 12 uzastopnih poena prije nego li je Nadal smanjio na svom servis gemu na 15-30. Međutim, svoj početni udarac nije zadržao te se već nakon prvog gema drugog seta našao s breakom zaostatka.

Čeh je potvrdio oduzimanje servis, a u idućem gemu mogao je doći i do još jednog. Nadal je nakon dugog gema u kojem je spasio tri break prilike ipak zadržao svoj servis te je smanjio na 1:2. Do kraja meča nijedan igrač nije imao većih problema na servisu što je značilo da je Lehecka došao do pobjede 7:5, 6:4.

Lehecka je do pobjede došao ponajviše kvalitetnom igrom na servisu te vanserijskom igrom na mreži. Čeh je u ključnim momentima na mreži odigravao odlične kratke voleje te je na taj način suzbio svaku Nadalovu prijetnju.

Nadalu je poraz od Lehecke ujedno bio i posljednji u Madridu, ako je za vjerovati njegovim riječima. Idući turnir trebao bi mu biti Rim ako ga ne otkaže. Lehecka svoj put nastavlja u četvrtfinalu gdje ga čeka Daniil Medvedev.

Komentari

Povezano