Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Nagelsmann: Igrači su bili bijesni zbog primljenog gola. Škotska me iznenadila

Njemačka je u Munchenu uvjerljivo slavila 5:1 protiv Škotske na otvaranju Europskog prvenstva. U jednosmjernoj utakmici domaćini su potpuno dominirali uputivši 20 udaraca na gol, a omjer točnih dodavanja 643 naprema 192 i omjer broja dodira u kaznenom prostoru od 30 naprema dva dovoljno govori o tome. Škotima nije nimalo pomoglo što su od 44. minute igrali s igračem manje nakon groznog starta Ryana Porteousa s kojim je skrivio kazneni udarac.

Strijelci za domaćine prvenstva su bili Florian Wirtz u 10. minuti, Jamal Musiala u 19. minuti, Kai Havertz iz kaznenog udarca u sudačkoj nadokandi prvog poluvremena, Niclas Füllkrug u 68. minuti i Emre Can u 93. minuti utakmice. Počasni gol Škotske bio je autogol Antonija Rudigera u 87. minuti utakmice čime je on, nevjerojatno, na diobi mjesta najboljeg strijelca Škotske na Europskim prvenstvima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izbornik Njemačke Julian Nagelsmann bio je oduševljen igrom svoje momčadi, a priznao je da nije očekivao tako slabu Škotsku: “Sretan sam. Zadovoljan sam. Nije lako odigrati prvu utakmicu na Euru kod kuće. U prvih 20 minuta smo briljirali. Primili smo gol, ali nema veze. Odličan je znak da su moji igrači bili bijesni zbog toga. Moram priznati da sam pomalo bio iznenađen igrom Škotske. Očekivao sam da će biti puno više agresivni u prvih 20 minuta. Mislim da su bili iznenađeni našim posjedom i koncentracijom. Branili su se dublje i nisu vršili pritisak kao što su radili u kvalifikacijama.”

Komentari

Povezano