Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Nagrade Ofenzive za sezonu 23/24: HNL

Ofenziva i na kraju ove sezone nastavlja praksu dodjeljivanja nagrada u najatraktivnijim ligama, a nakon Premier lige je na redu SuperSport HNL. Izbor redakcije u različitim kategorijama izgledao je ovako:

Igrač sezone: Lindon Selahi – albanski nogometaš je bio srce veznog reda Rijeke te ključan igrač u koncepciji Željka Sopića. Selahi je najbolji igrač lige po broju oduzetih lopti po utakmici te je bio jedan od razloga zašto se Rijeka do kraja borila za dvostruku krunu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mladi igrač sezone: Martin Baturina – sjajna sezona je iza 21-godišnjeg veznjaka koji je upisao 32 nastupa uz pet pogodaka i pet asistencija. Baturina je također bio ključan igrač u kreaciji napada Dinama te uz Tonija Fruka ima najviše ključnih dodavanja po utakmici u HNL-u.

Najbolji transfer sezone: Toni Fruk – bivši veznjak Gorice dobio je najviše glasova, ali također su u razmatranju bili njegovi suigrači Marko Pjaca i Marco Pašalić te Filip Uremović iz Hajduka. Fruk je bio uvjerljivo najbolji asistent lige ove sezone te se pokazao kao odlično pojačanje u sredini terena.

Foto: NK Rijeka

Najlošiji transfer sezone: Bogdan Mykhaylichenko – Ukrajinac je trebao biti riješenje na lijevom beku Dinama, ali na kraju se pokazao kao totalni promašaj. U HNL-u je upisao samo šest nastupa te je nakon toga potjeran iz prve momčadi.

Trener sezone: Željko Sopić – na kraju je ostao bez trofeja, ali to ne umanjuje vrijednost obavljenog posla ove sezone. Rijeka je pod njegovim vodstvom igrala ponajbolji nogomet u ligi te bila blizu osvajanja lige i kupa, a tome se rijetko tko nadao na početku sezone.

Gol sezone: Niko Galešić protiv Slaven Belupa – Rijeka je bila na teškom gostovanju u Koprivnici, a jedini pogodak na susretu je postigao Galešić. Stoper Rijeke je uzeo loptu i sam prošao cijeli teren te na kraju zatresao mrežu za najbolji pogodak ove sezone.

Momčad sezone: konkurencija za idealnih 11 bila je žustra i morala su opasti zvučna imena poput Stefana RistovskogNike SiguraMarka Pjace i ostalih. U postavi dominiraju igrači Rijeke s pet mjesta, Dinamovi s tri, a tu su još Hajduk, Osijek i Slaven Belupo s jednim nogometašem.

Komentari

Povezano