Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Nagrade Ofenzive za sezonu 23/24: Premier liga

Ofenziva i na kraju ove sezone nastavlja praksu dodjeljivanja nagrada u najatraktivnijim ligama, a prva na redu je Premier liga. Izbor redakcije u različitim kategorijama izgledao je ovako:

Igrač sezone: Phil Foden – engleski nogometaš ove je sezone (osobito u drugom dijelu) pružio fantastične partije i bio glavna uzdanica Građana u pohodu na četvrtu uzastopnu titulu. S 19 pogodaka i osam asistencija potpuno zasluženo odnosi nagradu najboljeg igrača.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mladi igrač sezone: Cole Palmer – iza još jednog mladog Engleza je nestvarna sezona, a koliko je dobro igrao Palmer najbolje govori činjenica da u 33 utakmice ima jednako toliko golova i asistencija (22 i 11). Bivši Cityjev igrač izrasta u apsolutnu zvijezdu, a tek je napunio 22 godine.

Najbolji transfer sezone: Cole Palmer – Palmer je slavio i u ovoj kategoriji. Chelsea je trošio basnoslovne cifre i često promašivao, no 47 milijuna eura se za njihovu novu zvijezdu sada čini kao neznatan iznos. Još jedan igrač koji je dobio glasove bio je i Arsenalov Declan Rice, koji je uspio cifru od 116 milijuna eura učiniti dobrim poslovanjem.

Foto: Screenshot (Twitter: ChelseaFC)

Najlošiji transfer sezone: Mason Mount i Sandro Tonali – u kategoriji u kojoj su se glasovi najviše prelamali, dva su igrača skupili isti broj. Mount je u Manchester United došao za 64 milijuna eura, odigrao 14 utakmica, postigao jedan pogodak, imao probleme s ozljedama i djelovao neuvjerljivo. Sandro Tonali je došao u Newcastle za isti iznos, odigrao osam utakmica samo da bi bio suspendiran zbog afere s klađenjem.

Trener sezone: Pep Guardiola i Unai Emery – i u ovoj je kategoriji došlo do podjele postolja. Guardiolin uspjeh sa Cityjem suvišno je objašnjavati, dok je Emery s Villom napravio fantastičan posao osiguravši im plasman u Ligu prvaka.

Gol sezone: Alejandro Garnacho protiv Evertona – u sezoni s puno sjajnih pogodaka, jedan se ipak najviše ističe. Riječ je o majstoriji škaricama Alejandra Garnacha protiv Evertona već u trećoj minuti susreta.

Video: Arena Sport

Momčad sezone: konkurencija za idealnih 11 bila je žustra i morala su opasti zvučna imena poput Martina Ødegaarda, Bukaya Sake, Mohameda Salaha i ostalih. U postavi dominiraju igrači Cityja s četiri mjesta, Arsenalovi s tri, a tu su još Aston Villini s dva te Chelsea i Liverpool s jednim nogometašem.

Ilustracija: Luka Vujić

Ako vas zanima kako je izbor izgledao prošle godine, pogledajte OVDJE.

Komentari

Povezano