Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Nagrade Ofenzive za sezonu 23/24: Serie A

Nakon što smo podijelili nagrade za Premier ligu i HNL, red je došao i na Serie A. Sezonu je obilježila apsolutna dominacija Intera, što se ogleda i u našoj idealnoj postavi, ali i još neke zanimljive priče poput Bologne. Kako je izgledao odabir redakcije, pročitajte u nastavku:

Igrač sezone: Lautaro Martínez – Argentinac je u svojoj najboljoj individualnoj sezoni osvojio ligu i u 33 utakmice upisao 24 gola te tri asistencije. Bio je udarna igla Intera i sjajno se spario s Marcusom Thuramom, ali važnost Martíneza nadilazi puke brojke. U svakom je smislu krucijalan igrač ekipe Simonea Inzaghija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mladi igrač sezone: Ricardo Calafiori – talijanski je branič s 22 godine bio defenzivni stup Bologne u pohodu na plasman u Ligu prvaka. Califiori je polivalentan, ljevonog, spretan na lopti, ali aktivan i u napadačkom dijelu što njegova dva gola i pet asistencija dokazuju – nije ni čudo što je privukao pažnju brojnih klubova.

Najbolji transfer sezone: Marcus Thuram – davno su prošla vremena otkad se činilo da je gubitak Romelua Lukakua za Inter nenadoknadiv, a najnovije rješenje na napadačkoj poziciji bio je Francuz Marcus Thuram. Doveden je bez odštete, a pokazao je fantastično partnerstvo s Martínezom, postigao 13 pogodaka i uputio sedam asistencija u ligi.

Foto: Guliver Image (Daniele Buffa)

Najlošiji transfer sezone: Jesper Lindstrøm – Danac je ljetos stigao u Napoli u transferu vrijednom 30 milijuna eura. Nije se uspio nametnuti kroz cijelu sezonu i bio je osuđen na mizernu ulogu s klupe. Lindstrøm se utopio u sivilo Napolija i u 412 ligaških minuta ostao bez golova i asistencija.

Trener sezone: Thiago Motta – iako je bilo teško nadmašiti vrhunsku sezonu i prvi Scudetto Simonea Inzaghija, Thiago Motta je s Bolognom izveo pravo čudo. Njegove inovativne taktičke ideje bile su podloga za predivan nogomet i izvrsno peto mjesto koje ih vodi u Ligu prvaka. Njegov talent prepoznao je Juventus i prema svemu sudeći, upravo je Stara dama njegova sljedeća destinacija.

Foto: guliverimage.com (xCorrispondentexBolognax xipa-agex xLivexMediax 0)

Gol sezone: Federico Dimarco protiv Sassuola – miljenik Interovih navijača odigrao je fantastičnu sezonu i izrastao u jednu od najljepših priča Serie A te upravo njemu pripada titula najljepšeg pogotka. Njegov dalekometni gol protiv Sassuola bio je najbolji u gustoj konkurenciji.

Video: Arena Sport

Momčad sezone: Kao što je i očekivano, u ekipi prevladavaju igrači Intera, no tu su i dva nogometaša Bologne, te po jedan iz Napolija, Milana i Monze. Plasman je za malo izmakao Geisonu Bremeru, Lewisu Fergusonu, Albertu Guðmundssonu, Giorgu Scalviniju i drugima.

Ilustracija: Luka Vujić

Ako vas zanima kako su izgledale nagrade prošle sezone, možete pogledati OVDJE.

Komentari

Povezano