Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Naj eco-friendly klub na svijetu doveo ženu na mjesto glavnog trenera

Hannah Dingley se prije četiri godine priključila Forest Greenu kada je postala prva ženska trenerica koja vodi akademiju nekog profesionalnog kluba u Engleskoj. Dingley je sada napravila dodatan korak te je imenovana trenericom prve ekipe Forest Greena.

Time je Dingley postala prva žena u povijesti koja je preuzela ulogu glavnog trenera muške profesionalne momčadi u engleskom profesionalnom nogometu, odnosno u prve četiri lige. Na poziciji trenera Dingley će zamijeniti Duncana Fergusona koji prošle sezone nije uspio ostaviti klub u trećem rangu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Forest Green je i ranije bio prepoznat kao jedan od najprogresivnijih klubova u svijetu. 2018. su prepoznati od Ujedinjenih Naroda kao prvi svjetski “carbon-neutral” nogometni klub.

Također, trenutno grade Eco park, odnosno prvi u potpunosti samoodrživi stadion. Na stadionima ne prodaju meso te im se dresovi izrađuju od recikliranog materijala. Sada su ponovno napravili revoluciju time što su postali prvi profesionalni klub u Engleskoj s glavnom trenericom.

Komentari

Povezano