Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Najbolje rangirani Britanac izgubio od igrača na rubu TOP 700

Cameron Norrie travnatu sezonu odlučio je započeti na Challengeru u Nottinghamu ne bi li napunio samopouzdanje nakon loše odrađene zemljane sezone. To mu se obilo o glavu s obzirom na to da je već u drugom kolu upisao poraz od 773. tenisača Jacka Pinnington Jonesa s 2-1 u setovima.

Norrie se već u prvom kolu Nottinghama mučio te je s 2-1 u setovima svladao Shoa Shimabukura. U četvrtak je u prvom setu protiv Pinnington Jonesa prvi set osvojio sa 6:1 da bi u drugom opasniji bio lošije rangirani tenisač. Prijetnje je 21-godišnji Britanac naplatio breakom kojim je set zaključio rezultatom 6:4.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U trećem setu je 39. tenisač svijeta prvi došao do breaka, ali se Pinnigton Jones uspio vratiti na 2:2. Meč je zaključio na isti način kao i drugi set. Najbolje rangiranom britanskom tenisaču oduzeo je servis kod vodstva 5:4 te se u četvrtfinale plasirao rezultatom 1:6, 6:4, 6:4.

Pinnington Jonesu je ovo deveta pobjeda u nizu. Naime, 21-godišnji Britanac je posljednji turnir igrao u kolovozu 2023. u Roehamptonu gdje je došao do titule, a u Nottinghamu je prošao i kvalifikacije svladavši dva sunarodnjaka. U četvrtfinalu za protivnika će imati prvog protivnika koji nije Britanac, a to će biti Mattia Bellucci, 160. tenisač svijeta.

Komentari

Povezano