Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Najbolji hrvatski amaterski boksač dominantno slavio i osigurao medalju na EP-u

Nakon što je prije dva dana superteškaš Luka Pratljačić izborio plasman u polufinale čime je osigurao minimalno brončanu medalju na Europskom amaterskom prvenstvu, danas je isto učinio poluteškaš Gabrijel Veočić. Hrvatski olimpijac je danas u kategoriji do 80 kilograma prekidom svladao Moldavca Dmitrija Koschuga.

Pobjeda hrvatskog boksača nije dolazila u pitanje. Veočić je prvu rundu uzeo jednoglasno rezultatom 10-9, dok je u drugoj rundi sudac morao čak dva puta brojati Moldavcu pa je Hrvat u posljednju rundu ušao s vodstvom od 20-17 na svih pet sudačkih kartica. Koschugu je tada trebao nokaut za pobjedu, no do njega nije bio ni blizu. U konačnici je početkom treće runde Moldavac dobio posjekotinu na licu zbog koje je poslije pregleda liječnice i suca odlučeno kako se borba neće nastaviti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Kobra iz Broda” je tako osigurala barem brončanu medalju, a već sutra je na rasporedu polufinalna borba protiv Francuza Cesara Joyerlina. Podsjećamo na to da je Veočić prošle godine na Europskim igrama osvojio srebrnu medalju čime je osigurao nastup na ovogodišnjim Olimpijskim igrama koje će se za tri mjeseca održati u Parizu.

Komentari

Povezano