Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Najbolji hrvatski rukometni sudac suspendiran na tri godine

Već smo u par navrata pisali o tome da su hrvatski rukometni suci, Matija Gubica i Boris Milošević optuženi za sudjelovanje u namještanju utakmica, a danas je Rukometni sud donio odluku da se Gubica suspendira iz suđenja EHF natjecanja na tri godine.

Razdoblje suspenzije računa se od 1. lipnja 2023. godine. Dodatno, Matija Gubica će platiti kaznu od 6000 eura za navedene prekršaje. Dvije trećine trogodišnje suspenzije i dvije trećine novčane kazne se izriču uvjetno uz rok kušnje od dvije godine koji počinje od dana donošenja ove odluke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dakle, Gubica će po isteku godine dana kazne moći suditi dvoboje EHF natjecanja.

Žalba se može podnijeti Žalbenom sudu EHF-a u roku od sedam dana. Ipak, u službenom izvještaju piše kako slučaj nije povezan ni s kakvim navodima o mogućem namještanju utakmica niti bilo kakvim nedopuštenim utjecajem na rezultat utakmice.

Matija Gubica cijelu sezonu nije sudio rukometne utakmice pod okriljem EHF-a, a nedavno je s partnerom Borisom Miloševićem otpisan za nadolazeće Europsko prvenstvo u rukometu koje se tradicionalno igra u siječnju. Tako po prvi put nakon sedam godina Hrvati neće suditi na velikom rukometnom natjecanju za muškarce.

Gubica i Milošević su nagradu za najbolji rukometni sudački par, koja se dodjeljuje od 2016. godine, osvojili tri puta (2019., 2020., 2022.), dok Španjolci Raluy i Sabroso imaju dvije (2018. i 2021.), a po jednu imaju Makedonci Načevski i Nikolov (2016.) te Danci Gjeding i Hansen (2017.).

Komentari

Povezano