Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Najbolji igrač u povijesti NFL-a postao suvlasnik engleskog drugoligaša

Sedmerostruki osvajač Lombardijevog trofeja Tom Brady ušao je u partnerski odnos s vlasnicima Birmingham Cityja, Knighthead Capital Managementom i shodno će preuzeti ulogu predsjednika klupskog savjetničkog odbora.

“Brady će primijeniti svoje poveće lidersko iskustvo i ekspertize kroz više klupskih sektora, uključujući suradnju u odjelu sportske znanosti s ciljem savjetovanja u vezi zdravlja, ishrane, wellnessa i programa i sustava oporavka igrača”, stoji u klupskom priopćenju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osim toga, trebao bi pomoći i na marketinškom planu, a bivši quarterback New England Patriotsa i Tampa Bay Buccaneersa nije prva zvijezda američkog nogometa koja se odlučila okušati u europskoj inačici sporta. Nešto ranije ovoga ljeta na isti se potez odvažio, također tek umirovljeni, JJ Watt, trostruki defenzivni igrač godine koji je uložio u novopečenog premierligaša Burnley.

“Najvažnije, volim biti “underdog“. Težak je put iza Birminghama, ali navijači nikada nisu prestali vjerovati. Vidjet ćemo se uskoro na stadionu St. Andrew’s, a sada je vrijeme za baciti se na posao”, poručio je peterostruki MVP National Football Lige koji se ovo proljeće umirovio po drugi put, prema njegovim riječima “za stalno”.

Birmingham je inače dobio nove vlasnike ove godine, koji su izuzev dovođenja 46-godišnjeg Bradyja, privukli još neke ustaljene figure u svijetu sporta poput Garryja Cooka, bivšeg šefa Manchester Cityja koji sada djeluje na poziciji izvršnog direktora te bivšu izbornicu engleske ženske nogometne reprezentacije Hope Powell kao tehničkog direktora ženskog sektora.

Prethodnu je sezonu Birmingham završio na 17. mjestu Championshipa, drugog razreda engleskog nogometa.

Komentari

Povezano