Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
VijestiZanimljivosti

Najbolji igrač UAE propušta gostovanje zbog krivotvorenja putovnice

Fabio Virginio de Lima je 31-godišnji Brazilac koji je od 2014. godine igrač UAE prvoligaša Al Wasla, a od 2020. godine i član reprezentacije Ujedinjenih Arapskih Emirata.

Rođen na sjeveroistoku Brazila, sanjao je kao i većina njegovih sunarodnjaka postati nogometašem, što mu je i pošlo za nogom kroz redove Atletico Goianiensea i Vasco da Game, prije no što je kao mladić na preporuku nekadašnjeg brazilskog veznjaka Jorginha otišao na Bliski istok.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

On je jedan je najboljih igrača najpraćenijeg emiratskog kluba koji je prošle godine osvojio naslov prvaka, a i inače je drugi najtrofejniji klub s 8 naslova prvaka, nakon Al Aina koji ih je osvojio 14.

S brojem 10 na leđima, već nekoliko godina predvodi klub za kojeg je u 221 nastupu postigao enormnih 167 pogodaka, kao i reprezentaciju UAE za koju je u 30 nastupa postigao njih 12.

Očekivali su Emiraćani kako će u utorak 15. listopada moći računati na njegovu pomoć u važnom kvalifikacijskom dvoboju grupe A u gostima kod Uzbekistana, dok na vidjelo nije isplivao bizaran, ali ne manje važan administrativni problem.

Naime, Fabio Lima je još 2015. godine bio u središtu skandala prilikom kojeg je otkriveno kako je pri Nogometnom savezu UAE-a registriran kao – Uzbekistanac!

Otkriveno je kako Fabio Lima uistinu posjeduje uzbekistansku putovnicu, a nekoliko klubova iz UAE iznjelo je ozbiljne optužbe o tome da je njegova putovnica krivotvorena, te da je Al Wasl koristi kako bi pogodovao pravilu o strancima igračima u ligi. U to vrijeme svaki je klub u sastavu mogao imati maksimalno 3 stranca izvan Azije te 1 stranca iz Azije, kontingent kojeg su već popunjavali brazilski napadači Caio i Ederson te portugalski playmaker Hugo Viana.

Nakon što je Fabia Limu Al Wasl inicijalno registrirao kao Brazilca, njegovo je državljanstvo nakon nekoliko dana promijenjeno u uzbekistansko, a konkurentski Sharjah Club doveo je u pitanje autentičnost njegovog uzbekistanskog državljanstva, tvrdeći da su dobili dokaz da je broj njegove uzbekistanske putovnice registriran na neimenovanu Uzbekistanku.

Kasnije je potvrđeno kako je njegova putovnica bila krivotvorena, a sam Lima nije snosio nikakve posljedice, dok se priča o Uzbekistanu ponovno aktualizirala uoči međusobnog susreta ovih dviju reprezentacija.

Naime, UAE reprezentacija i savez procijenili su kako je bolje da Fabio Lima ne putuje s njima u Uzbekistan, s obzirom na to da bi ga uzbekistanske vlasti mogle uhititi i osuditi na zatvorsku kaznu zbog krivotvorenja dokumenata prije 10 godina.

UAE će tako u sutrašnji ogled protiv Uzbekistana ući oslabljen za svojeg ponajboljeg igrača zbog bizarnog, ali važnog potencijalnog kaznenog djela te još jednom pokazati kako zanimljivih priča iz svijeta nogometa zaista nikada ne nedostaje.

Standings provided by Sofascore
Komentari

Povezano