Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Najgledaniji dvoranski sport u Hrvatskoj osnovao Udrugu klubova

Prošlog utorka u Zagrebu je osnovana Udruga klubova SuperSport HMNL. Borislav Vuković iz makarskog Novo vrijeme izabran je za predsjednika, a Tomislav Čiković iz Osijek Kandit za dopredsjednika. Mladen Crnaić (Aurelia) člana UO-a, Sebastijan Sobota (Dinamo) tajnika, dok su Matija Đulvat (Dinamo), Ante Jakus (Torcida) i Vedran Frelih (Rijeka) izabrani u Nadzorni odbor.

Osnivanje Udruge ključan je korak za daljnji razvoj futsala u Hrvatskoj, koji bilježi rast popularnosti, s tisućama gledatelja na prvoligaškim utakmicama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Cijela priča krenula je od HNS-ovih partnera i sponzora – SuperSporta i HT-a – koji su prepoznali veliki potencijal u kvalitetnom nogometu, ali prije svega u punim tribinama. Zanimljivo, samo su utakmice Dinama, Hajduka, Rijeke i Osijeka u izravnim TV prijenosima gledanije od futsala.

SuperSport i HT, kao glavni inicijatori, prepoznali su potencijal futsala, što je dovelo do stvaranja Udruge. To će omogućiti bolje pregovore o TV i marketinškim pravima, što bi klubovima trebalo donijeti veće financijske koristi.

HT planira povećati broj prijenosa futsal utakmica na Maxsportu i YouTube kanalu lige, s ciljem da uskoro prenose sve utakmice.

Komentari

Povezano