Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
VijestiZanimljivosti

Najljepši dresovi za sezonu 23/24

Brojni su klubovi predstavili kolekciju dresova koje će koristiti u nogometnoj sezoni pred nama, a kao i uvijek, s nekima smo oduševljeni, a s drugima malo manje. Ovo je naš “Top 10” odabir abecednim redom.

1. AC Milan

AC Milan 2023-24 home kit
Foto: Puma

Poigravanje s ikonskim crveno-crnim linijama koje tvore slovo M kroz sredinu dresa je ispalo izuzetno efektno na novom domaćem dresu Milana. Uz to, Milan ima jednu nepoštenu prednost, a to je što je model za dres bio Olivier Giroud. Nismo stavili tu sliku jer na čovjeku sve dobro stoji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

2. AIK Stockholm

Foto: Nike

Suradnja s Nikeom je AIK Stockholmu dala ovaj jedinstveni “Stockholm Edition” dres kojeg će klub koristiti u kup natjecanjima. Rađen od 100% recikliranog poliestera, na ovom dresu se vidi grad Stockholm onako kako je prikazan na slikama iz 16. stoljeća koje su rađene tehnikom ulja na platnu. Zlatni detalji, od grba i natpisa s unutarnje strane ovratnika pa do Nike logotipa su samo dodatni poeni za ovo umjetničko djelo.

3. Ajax

Ajax Away Kit
Foto: Adidas

U zadnjih nekoliko godina Ajax praktički ne može promašiti s dizajnom dresa. Po prvi puta nakon 1989. se vraćaju bijeloj boji kao gostujućoj, a blage nijanse tirkizne i roze uz tamno plavu koja se koristi za natpis sponzora i Adidasovih linija te logotipa čine i ove godine Ajaxov dres poželjnom robom.

4. Arsenal

An image of our 2023/24 home shirt on a red backdrop
Foto: Arsenal

Nova nijansa crvene za Arsenal koja je ukrašena stiliziranim “munjevitim” linijama te zlatna boja kojom obilježavaju 20 godina od nepobjedive sezone. Nije se moglo pogriješiti s odavanjem počasti na legendarnu generaciju, a verzija dresa koja sa strane ima utkani zlatnim vezom broj pobjeda, remija i poraza iz te sezone je ona koju će svi navijači Arsenala htjeti imati.

5. Borussia Dortmund

Borussia Dortmund 2023-24 home
Foto: Puma

Dobro znamo da nema ljepše priče od odnosa Borussije Dortmund i njihovih navijača. Ovoga puta se to odrazilo i na dresu jer je klub organizirao natječaj za navijače gdje su oni sami mogli dizajnirati novi dres svog voljenog kluba. Silueta stadiona ukombinirana s raspadajućom crnom bojom kojom se daje počast regiji Ruhr je osvojila navijače, a i nas.

6. Corinthians

corinthians 1-min.jpg
Foto: Nike

Da dođete u ovome na svadbu, bi li vam itko mogao zamjeriti? Kao i u slučaju Borussije Dortmund, tako je i Corinthians organizirao natječaj za novi dizajn dresa, a predano je čak 2,000 prijedloga. Od njih 2,000 ovaj je osvojio više od 50% glasova navijača. Neslužbenog naziva “Origins” ovaj dres je moderna replika prvog dresa u povijesti kluba. Lako tako uništiti konkurenciju.

7. Liverpool

Liverpool Home Kit
Foto: Nike

Još jedan povratak u prošlost, ovoga puta 50 godina u prošlost kada je Liverpool osvojio FA kup s Billom Shanklyjem na klupi, a dva gola je u pobjedi u finalu protiv Newcastlea zabio Kevin Keegan. Crvena je crvena, ali s ovom izraženom bijelom bojom je Liverpool dobio sjajan retro-moderni blend.

8. Lyon

Olympique Lyon 2023/23 adidas Home Kit - FOOTBALL FASHION
Foto: Football Fashion

Poznato? Naravno da vam je poznato. Lyon se vratio 20 godina unatrag s dizajnom dresa u kojem je tada žario i palio Juninho Pernambucano. U zadnji čas pred predstavljanje su odlučili Adidas linije i ime sponzora prebaciti iz crvene u zlatnu boju i ne možemo riječi reći protiv te odluke. Dajte obucite Juninha u ovo da izvede slobodnjak.

9. Real Madrid

Real Madrid 23-24 home kit
Foto: Real Madrid

Jednostavno, poznato, a opet iz dresa Reala izdiše klasa. Ova nijansa žute podiže dres na top razinu, a jedan nevidljivi detalj na ovoj slici također nije za zanemariti. Naime, na unutarnjoj strani ovratnika po prvi puta na dresu Reala piše “Hala Madrid!”.

10. Roma

Roma Home kit
Foto: Adidas

Roma nema sponzor na dresu što možda i nije financijski najbolja stvar za klub, ali zato imaju čudo od dresa. Upravo izostanak sponzora daje dodatni šarmu dresu koji je inspiriran dresovima Rome iz ranih devedesetih, a logo vučice kojeg je dizajnirao 1978. Piero Gratton samo podiže efekt. Boja, stil, natpis “Daje Roma Daje” na poleđini ovratnika čini ovaj dres čistom fantazijom.

Komentari

Povezano