Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
VijestiZanimljivosti

Najveći talent bugarskog nogometa zove se Steven Gerrard

Nije click-bait i niste krivo pročitali, bugarski nogomet svoju budućnost polaže u Stevena Gerrarda! Punim imenom Steven Gerard Jean Yves Gaote ili u originalnom pismu Стивън Жерард Жан Ив Гаоте rođen je u Sofiji 2008. godine, te je cijeli život proveo u bugarskoj prijestolnici. Otac mu je Bjelokošćan, a majka Bugarkinja, no Steven je već izrazio želju u nacionalnom dresu predstavljati isključivo Bugarsku.

Nije to samo floskula, jer Steven je već zaigrao za bugarske U15 i U16 selekcije, a pažnju je na sebe nedavno skrenuo u kvalifikacijskom ogledu za U17 Europsko prvenstvo, gdje je zabio protiv vršnjaka iz Bosne i Hercegovine, premda mu je tek 15 godina!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mladić je inače član mlađih kategorija Levskog iz Sofije, igra u vrhu napada, a prošle je sezone za U15 momčad zabio veoma impresivnih 35 golova u 38 utakmica. Talent i rad nisu prošli nezapaženo, pa je tako Steven krajem prethodne sezone nakratko bio i priključen prvoj momčadi Levskog od strane glavnog trenera Elina Topuzakova, no još čeka na seniorski debi.

Mladi Bugari u kvalifikacijskoj su skupini još s Mađarskom i Andorom, a do kraja listopada će odigrati preostale dvije utakmice koje ih vode u zadnji krug kvalifikacija, kako bi izborili nastup na Europskom prvenstvu koje je na rasporedu sljedećeg ljeta na Cipru. Ukoliko tamo budu i Bugari, znate na kojeg igrača treba posebno obratiti pažnju! A ako ikad u zraku bude transfer u englesku Premier ligu, već znamo koji će klub imati primat za potpis…

Komentari

Povezano