Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Nakon drugog dana Japan na vrhu po broju medalja

Protekla su dva dana Olimpijskih igara u Parizu u kojima su do sada osvojene 82 medalje, od čega 26 zlatnih.

Trenutno najuspješnija nacija na tablici medalja je Japan s četiri zlata, dva srebra i jednom broncom, dok je iza njih Australija s četiri zlata i dva srebra.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Trećeplasiran je SAD s ukupno 12 medalja, što je najviše, no samo su tri zlatne. Po tri zlata imaju i Francuska, Južna Koreja i Kina, s time da Francuzi imaju i tri srebra te dvije bronce, Južna Koreja dva srebra i jednu broncu, a Kina jedno srebro i dvije bronce.

Zlatne medalje su još osvajali Italija, Kazahstan, Belgija, Njemačka, Hong Kong i Uzbekistan.

Drugi dan igara su podjeljene medalje iz: 10 metara zračni pištolj za muškarce i žene, judu za muškarce do 66 kg i žene do 52 kg, skateboard za žene, ekipno streljaštvo za žene, plivanje 400m mješovito za muškarce, 100m leptir za žene, 100m prsno za muškarce, mačevanje floret za žene, mačevanje mač za muškarce, ženski kajak na divljim vodama te ženski cross-country u brdskom biciklizmu.

Potonja dva sporta su jedina o kojima nismo pisali u zasebnim člancima tijekom jučerašnjeg dana pa spomenimo kako je u kajaku najbrža bila Australka Jessica Fox, srebrna Klaudia Zwolinska iz Poljske te brončana Kimberley Woods iz Velike Britanije. Woods je do bronce došla nakon što je braniteljica naslova, Ricarda Funk iz Njemačke, promašila jedna vrata i dobila 50 sekundi kazne.

U ženskom cross-country biciklizmu je bila najbrža Francuskinja Pauline Ferrand Prevot što nije čudno ako znamo da je osvojila prvo mjesto na svakom natjecanju na kojem je nastupala ove godine.

Komentari

Povezano