Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Nakon ispadanja iz Lige prvaka, Josip Šutalo odlazi u Ajax

Nakon nekoliko tjedana pregovaranja, a kao posljedica sinoćnjeg ispadanja iz kvalifikacija za Ligu prvaka, izgleda kako će se uskoro Dinamovi izlazni transferi najeksponiranijih pojedinaca početi događati.

Ajax već tjednima lomi Dinamovu upravu i trenera u želji da dovede Josipa Šutala i prestigne konkurente za potpis hrvatskog reprezentativnog stopera, a izgleda da će u tome, prije Fiorentine i RB Leipziga, konačno i uspjeti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

23-godišnji Čapljinac vrijedan 18 miljuna eura po čemu je najvrijedniji igrač HNL-a, prema pisanju Fabrizija Romana, za 21 miljun eura odštete plus bonusi bi trebao danas ili sutra stići u Amsterdam na liječničke preglede, prije kompletiranja transfera.

Dinamo će tako napustiti s gorkim okusom u ustima, usprkos sinoć postignutom pogotku, nakon ispadanja u kvalifikacijama za Ligu prvaka od grčkog AEK-a, i to u pomalo nevjerojatnim okolnostima.

Za Dinamo je Šutalo odigrao 88 utakmica, postigavši 7 pogodaka, nakon što je u sezoni 2020./2021. na posudbi u Istri skrenuo pozornost na sebe i svoje kvalitete, zbog čega je započeo njegov streloviti uspjeh koji je kulminirao pozivanjem Zlatka Dalića za Svjetsko prvenstvo 2022. u Kataru.

Postat će Šutalo tako drugi hrvatski stoper u Ajaxu nakon Jakova Medića pristiglog prije 2 tjedna, koji je u svojem debiju već skrenuo pozornost na sebe fantastičnim pogotkom s 30 metara.

Ukupno će Šutalo biti šesti Hrvat u povijesti slavnog nizozemskog kluba, nakon Dominika Kotarskog, Joeya Didulice, Joška Gluića te Roberta Murića.

Komentari

Povezano