Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Nakon šest godina, kapetan Damir Kreilach napušta Real Salt Lake

34-godišnji Vukovarac koji je odrastao u Rijeci i u karijeri nosio dresove samo 3 kluba, nakon šest godina je napustio redove Real Salt Lakea i u potrazi je za novim klubom.

Ljudska i igračka veličina koja je i u Rijeci i u Union Berlinu i u Real Salt Lakeu nosila kapetansku traku, u SAD-u je odigrala 158 utakmica uz zabijenih 56 pogodaka i 19 asistencija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za razliku od Rijeke i Union Berlina u kojoj je većinom igrao poziciju srednjeg ili zadnjeg veznog igrača, Kreilach je u Real Salt Lakeu većinom igrao kao polušpica ili napadač, zbog čega je i bio jedan od najboljih strijelaca ekipe te stigao na treće mjesto vječne ljestvice najboljih strijelaca kluba iza Argentinca Javiera Moralesa sa 60 te Kostarikanca Álvara Saboríoa koji ih je postigao 79.

Što se tiče brojke nastupa, Kreilach je na 12. mjestu igrača s najviše nastupa za ekipu iz Utaha, a posljednji mu je bio 7. studenog ove godine u play-off porazu od kasnijeg polufinalista Houston Dynamoa u čijim je redovima nekadašnji brzonogi krilni napadač Lokomotive, Nigerijac Ibrahim Aliyu.

Real Salt Lake se od Kreilacha oprostio biranim riječima sportskog direktora Kurta Schmida:

Nažalost, suočeni smo s bolnim oproštajem od Damira Kreilacha, voljene figure u povijesti našeg kluba koji je pružio gotovo neopisiv utjecaj, vodstvo u branjenju boja Real Salt Lakea. Nemoguće je riječima opisati što je Damir značio našem klubu u proteklih šest godina. Damir je vrhunski profesionalac, pravi džentlmen i nedvosmisleni vođa koji za sebe i svoje suigrače drži najviše standarde.

Real Salt Lake web

Ništa manje dirljive nisu bile niti riječi samog Kreilacha za navijače Real Salt Lakea:

Nakon toliko razmišljanja, bila je to najteža odluka koju sam ikada donio. Odabir je to koji lomi srce, no bilo je vrijeme da se oprostim od nevjerojatnog kluba, divne momčadi i sjajne baze navijača. Ponekad postoje trenuci kada ti je preteško izraziti svoje osjećaje kako želiš i napisati ovakvo obraćanje. Nakon šest nevjerojatnih godina napuštam Real Salt Lake gdje sam se izvrsno proveo i doživio toliko nezaboravnih trenutaka i emocija .”

Damir Kreilach za Real Salt Lake web

O idućoj destinaciji za igrača koji je, podsjećamo, nosio boje samo 3 kluba i u karijeri odigrao 458 utakmica zabivši pritom 108 pogodaka, još uvijek se ne zna mnogo, no s obzirom da je Kreilach viđen kako trenira na terenima NK Halubjan Viškovo u neposrednoj blizini Rujevice, odmah su se pojavile indikacije o tome kako se radi na njegovom povratku u HNK Rijeka.

No, iz izvora bliskih igraču, doznali smo kako od povratka u matični klub neće biti ništa, jer je već na rubu potpisa za drugi MLS klub, čije ime bi trebalo biti javno obznanjeno uskoro.

Inače, Damir Kreilach je jedan od sportaša kojeg smo imali prilike ugostiti u Ofenzivinom podcastu prije nešto više od 2,5 godine, a video možete pogledati niže:

Komentari

Povezano