Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Nantes i Monaco remizirali u golijadi

Na otvaranju trećeg kola francuske Ligue 1 Nantes i Monaco remizirali su rezultatom 3:3 u vrlo specifičnoj utakmici. Domaćini su tako postigli tri pogotka iz isto toliko udaraca prema suparničkim vratima dok gosti unatoč boljoj igri i inicijativi na kraju nisu uspjeli stići do sva tri boda.

Iako se po stanju na tablici ne bi dalo naslutiti, Nantes je stigao do vodstvo već u vrlo ranoj fazi utakmice. Igrač Monaca Denis Zakarija napravio je neoprezan prekršaj, a sudac Jeremie Pignard je pokazao na bijelu točku u petoj minuti susreta. Mostafa Mohamed realizirao je kazneni udarac preciznim udarcem u donji lijevi kut gola i tako postigao svoj drugi pogodak sezone, a ujedno i drugi s bijele točke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon uvodnog šoka Monaco je postepeno dolazio k sebi, pokušavali su u 12. i 13. minuti preko Takumija Minamina i Caioa Henriquea, no bez konkretnijeg učinka. Samo tri minute kasnije Nantes je povećao svoju prednost na semaforu. Nakon udarca iz kuta Jean-Charles Castelletto odlično je skočio i glavom pospremio loptu u mrežu za povećanje prednosti domaćina.

Nakon drugog primljenog pogotka Monaco se napokon probudio i preuzeo inicijativu igre, a to im se isplatilo u 27. minuti kada su smanjili zaostatak. Henrique je uputio vrlo dobar centaršut koji je Minamino ispratio i glavom poslao loptu pod gredu. Do kraja poluvremena Monaco je nastavio s dominacijom, no nisu uspjeli postići drugi pogodak te su na odmor otišli s golom zaostatka.

Kada je sve izgledalo kako je Monaco puno bliže pogotku, Nantes je povećao vodstvo i zabio svoj treći pogodak iz trećeg udarca prema suparničkim vratima. U 48. minuti ponovno je strijelac Mohamed koji je pogodio na lijepu asistenciju Quentina Merlina. Monaco je ponovno nastavio s dominacijom nakon primljenog trećeg gola te su smanjili zaostatak u 58. minuti kada je strijelac bio Wissam Ben Yedder.

Podigao je Monaco visoko svoje linije i nastavio tražiti izjednačujući pogodak. Deset minuta kasnije pokušao je Aleksandr Golovin udarcem s ruba šesnaesterca, ali lopta je otišla nekoliko centimetara kraj desne vratnice. U 71. minuti Minamino je ispratio dodavanje u kaznenom prostoru i uputio udarac po sredini gola, ali je domaći vratar Remy Descamps bio spreman na to. Samo dvije minute kasnije ponovno je u akciji Minamino, a ovoga puta je uputio odličan udarac kojim pogađa vratnicu.

Činilo se kako će Nantes možda i uspjeti izdržati pritisak Monaca do kraja susreta, a onda su gosti ipak izjednačili u 85. minuti. Youssouf Fofana uputio je udarac, lopta se odbila od vratnice, a najbrži na odbijenoj lopti je bio Myron Boadu. Do kraja susreta Monaco je pokušao doći i do potpunog preokreta, Zakaria je u četvrtoj minuti sudačke nadoknade vrlo dobro pucao, no domaći vratar Descamps je sjajno obranio njegov pokušaj.

Na kraju, podjela bodova u utakmici u kojoj je Monaco uputio čak 27 udaraca, a stanje na terenu poprilično se dobro može prikazati kroz metriku očekivanih golova (xG). Nantes je “trebao postići” otprilike jedan pogodak dok je Monaco po takvom načinu procjene trebao zabiti njih čak četiri. Nantes je ovim remijem upisao prvi bod u novoj sezoni, a Monaco je barem privremeno ostao na vrhu tablice s deset postignutih golova u svega tri kola.

Standings provided by Sofascore
Komentari

Povezano