Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Napadačka rapsodija Pacersa za prvi break NBA doigravanja

Nakon dominantne predstave u prvoj utakmici u kojoj su vodili od početka do kraja za laganu pobjedu, Milwaukee Bucksi su večeras u drugom susretu ugostili Indiana Pacerse u svom Fiserv Forumu. Ovog puta smo gledali potpuno drukčiju utakmicu u kojoj su Pacersi slavili sa 125:108 za izjednačenje na 1-1 u seriji.

Uvodnih sedam minuta košarke u Milwaukeeju su za domaće obilježili Brook Lopez i Damian Lillard koji su kombinirano ubacili svaki od 21 poena Bucksa za vodstvo od 21:13. Nakon što je u prvoj utakmici ubacio 35 poena u prvom dijelu, Lillard je i večeras nagovijestio veliku večer ubacivši 11 poena za sedam minuta, dok je Lopez ubacio 10, samo jedan manje njegovog ukupnog broja poena iz prvog sraza.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ipak, završnica prve dionice je pripala Pacersima koji su serijom od 17-5 na odmor otišli s vodstvom od 30:26. Ponovno je sjajan bio Pascal Siakam koji je postigao devet poena, dok je iskočio Obi Toppin sa šest poena poslije ulaska s klupe.

Toppin je u prvom napadu gostiju u drugoj četvrtini ubacio tricu za +7, no nakon prednosti Indiane od 35:29, Bucksi postižu devet uzastopnih poena i ponovno prelaze u vodstvo. U tom trenutku, u 17. minuti dvoboja, Damian Lillard je na svom kontu imao već 20 poena.

Iako je Lillard prvo poluvrijeme zaključio s 26 poena, ono je ipak pripalo košarkašima Indiana Pacersa koji su na predah otišli s vodstvom od 60:55. Najzaslužniji za to je bio Siakam koji je za 18 minuta na parketu ubacio 21 poen uz sedam skokova.

Indiana je fenomenalno otvorila drugi dio pa su nakon trice Aarona Nesmitha po prvi put došli do dvoznamenkaste prednosti od 11 poena razlike, no sredinom dionice se domaćini vraćaju na samo -1 na krilima Lillarda i Bobbyja Portisa. Nisu se Bucksi uspjeli u potpunosti vratiti i povesti, već je završnica treće četvrtine pripala Pacersima koji su serijom od 13-5 odveli i treću dionicu u nizu na svoju stranu pa su prije odlučujućih 12 minuta vodili s 92:83.

Bucksi su jako dobro otvorili četvrtu četvrtinu pa su spustili zaostatak na -4 uz napad kojim su mogli doći na samo jedan posjed zaostatka, ali kada to nisu iskoristili stigao je odgovor Pacersa s osam uzastopnih poena za 70-ak sekundi i rekordnih +12. Ubrzo je prednost dosegnula i 23 poena razlike nakon vrhunskih poteza Mylesa Turnera koji je ubacio osam poena za manje od dvije minute i dvoboj je u tom trenutku bio riješen.

Pacersi su na kraju slavili sa 125:108, a do trijumfa i prvog breaka u dosadašnjem dijelu NBA doigravanja ih je ponajprije predvodila momčadska igra i napadačka rapsodija koja se najbolje ogleda u 38 asistencija na 50 pogođenih šuteva iz igre. Što se tiče pojedinačnog učinka, Pascal Siakam je ubacio 37 poena uz 11 skokova čime je postao prvi košarkaš nakon Wilta Chamberlaina koji je NBA doigravanje otvorio s dvije uzastopne utakmice s barem 35 poena i 10 skokova. Njega su pratili Myles Turner s 22 poena uz sedam skokova, Andrew Nembhard s 20 poena, dok je Tyrese Haliburton imao “double-double” učinak od 12 poena i 12 asistencija. Kod poraženih je Damian Lillard postigao 34 poena, a Brook Lopez 22.

Serija sada seli u Indanapolis gdje će se treća utakmica odigrati u petak od 23:30 po hrvatskom vremenu.

Komentari

Povezano