Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Napeto u “grupi smrti”: Borussia Dortmund osigurala prolazak, PSG do boda protiv Newcastlea u 98. minuti

U “skupini smrti” Lige prvaka i nakon 5 kola situacija nije ništa jasnija te će se, na zadovoljstvo neutralnih navijača, drugi putnik u izlučnu fazu pored Borussie Dortmund, odlučiti tek za 2 tjedna.

Paris Saint-Germain bez novoozlijeđenog Zaire-Emeryja dočekao je Newcastle bez nekolicine igrača u sastavu pa je od prve minute ponovno krenuo 17-godišnji Lewis Miley, no ekipa Eddiea Howea još je jednom pokazala koliko je čvrsta, u stanju igrati duboko u vlastitom polju, a istovremeno anulirati protivničke opasne napade i biti opasna u tranziciji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ipak, protiv ekipe poput PSG-a teško je očekivati da ih u potpunosti možete anulirati po pitanju napadačkih prilika, a to su momci sa sjeveroistoka Engleske saznali već u 5. minuti kad je Dembeleov opasan ubačaj Kang-in Lee slabo zahvatio, a Fabian Ruiz iz izgledne pozicije loptu poslao nebu pod oblake. Prijetio je PSG preko krila i raspoloženih Mbappea i Dembelea, a Nick Pope je imao pune ruke posla u 11. minuti nakon udarca pariškog kapetana.

Nije Newcastle bio bezazlen iz protunapada, a u 14. minuti je Alexander Isak, usamljen u petercu, loptu poslao preko gola, a slično je niti minutu nakon napravio i Bruno Guimaraes te su obje situacije pokazale kako je PSG ranjiv, nakon što je Newcastle preživio prvih 15 minuta pariškog pritiska, a nagrada za dobrih 10 minuta igre stigla je u 24. minuti.

Tino Livramento donio je loptu do šesnaesterca, ostavio je za Miguela Almirona čiji udaraca Gianluigi Donnarumma nije uspio zadržati, a na odbijenu je loptu naletio Alexander Isak i zakucao je u mrežu za 0:1 i erupciju oduševljenja gostujućih navijača. Posebno je raspoložen tijekom tih minuta bio Tino Livramento, osvajavši velik broj duela, a istovremeno se iskazujući preciznom distribucijom lopte.

U drugom poluvremenu Newcastleu je na pameti bilo samo kako sačuvati vlastitu mrežu, pa su u potpunosti prepustili posjed lopte domaćinu i ostali bez udarca u okvir gola, istovremeno limitiravši PSG na dva udarca u okvir gola. PSG se tijekom cijelog poluvremena mučio s dolaskom pred gol Newcastlea, iskazavši i određenu bezidejnost u pojedinim fazama igre, a kad bi individualno nadahnuće Mbappea nešto i proizvelo, ukazao se Nick Pope i sjajnim obranama izluđivao napadače Parižana, poput Mbappea u 62. minuti te zamjene Bradleya Barcole u 72. minuti.

Uz navedene udarce, PSG je u par navrata od suca tražio i kazneni udarac, no tiha VAR provjera je pokazala da materijala za najstrožu kaznu nema. Sve to je činilo igrače PSG-a sve nervoznijima, a zanimljivo je kako su dobili čak 6 žutih kartona, od čega 3 zbog prigovora sucu, a 3 zbog prekršaja, i to kao ekipa koja je većinu susreta napadala i imala daleko veći posjed lopte.

Iz minute u minutu Nick Pope je nizao nove obrane, a PSG-ovih 28 udaraca na gol nisu uspjeli probiti njegov gol. Uslijedilo je 8 minuta sudačke nadoknade, ekipa Newcastlea u kojoj Eddie Howe nije napravio niti jednu izmjenu bila je sve umornija, a u 95. minuti i po treći put u večeri PSG je tražio kazneni udarac nakon igranja rukom Livramenta, što je poljski sudac Simon Marciniak i potvrdio prilikom VAR provjere. Loptu je na bijelu točku postavio Kylian Mbappe i poslao je u mrežu za 1:1 u 98. minuti. Na krilima izjednačujućeg pogotka PSG je krenuo i po pobjednički gol, no nije bilo dovoljno vremena, pa su Parižani morali biti zadovoljni i ovim kasno izborenim bodom.

U drugom susretu grupe, Milan bez Rafaela Leaa je već u 11. minuti imao sjajnu priliku za vodstvo. Igrač Borussie Dortmund igrao je rukom unutar vlastitog šesnaesterca, sudac nije imao puno problema pokazati na bijelu točku, no Olivieru Giroudu je udarac iz kuta gola izvadio Gregor Kobel.

Nekoliko minuta nakon obranjenog kaznenog udarca, Borussia Dortmund dolazi do vodstva, a sjajno je pogodio Marco Reus. Borussia je izdržavala napade Milana do 40. minute kad je Samuel Chukwueze zabio za 1:1 i zakomplicirao tablicu ove skupine, jer u tom su trenutku sve četiri ekipe imale šansu za prolazak skupine u zadnjem kolu.

Da to tako i ne ostane, pobrinula se ekipa Edina Terzića. Milan je imao određenu terensku inicijativu, no iskazao nedostatak kreativnosti u zadnjoj trećini uz mnogobrojna kruženja s lijeve na desnu stranu i veći broj centaršuta koji ipak nisu pronalazili glavu Oliviera Girouda, a s druge strane je BVB bio klinički precizan i kažnjavao svaku, pa i najmanju grešku protivnika.

Za 2:1 je u 59. minuti zabio Jamie Bynoe-Gittens, a na 3:1 povisio Karim Adeyemi, pri čemu ostaje procjena da je Mike Maignan mogao reagirati i bolje. Do kraja susreta su vratnice za domaćine i goste pogađali Luka Jović i Karim Adeyemi, a zanimljivo je da je Milan na domaćem terenu u Ligi prvaka dobio 3 gola po prvi puta još od 2011. godine.

Porazom je Borussia Dortmund potvrdila prolazak u daljnju fazu Lige prvaka, dok će Milan svoj put dalje definirati gostovanjem na St James Parku za 2 tjedna.

Standings provided by Sofascore
Komentari

Povezano