Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Napokon pobjeda: Chelsea uvjerljivo svladao i izbacio Aston Villu iz FA kupa

Nakon što je prvi susret na Stamford Bridgeu završio bez pogodaka, večeras su na Villa Parku u uzvratu četvrte runde FA kupa igrali Aston Villa i Chelsea. Villa je proteklog vikenda svaldala Sheffield United 5:0 te je bila favorit u ovom susretu protiv gostiju koji su upisali dva poraza u nizu u kojima su primili čak osam pogodaka.

Zbog loših rezultata se u pitanje dovela pozicija Mauricia Pochettina. Argentinski strateg je zbog toga odlučio promijeniti formaciju u 4-3-3 te je odustao od stavljanja stopera na bekovske pozicije. Cole Palmer je igrao na poziciji “lažne devetke” dok su na krilima bili povratnik s Afričkog kupa nacija Nicolas Jackson i Noni Madueke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Promjene su urodile plodom jer je Chelsea bio bolja momčad u prvom dijelu, a u 11. minuti je na asistenciju Maduekea Conor Gallagher s ruba kaznenog prostora pogodio rašlje Emiliana Martineza za 1:0 prednost Chelsea.

S obzirom na to da je igrao najjači sastav, Aston Villa je odigrala prilično loše prvo poluvrijeme a to je Chelsea dodatno iskoristio u 21. minuti. Malo Gusto je s desne strane ubacio loptu u kazneni prostor, a Jackson je glavom postigao pogodak za 2:0 prednost Chelsea s kojom se otišlo na poluvrijeme.

Nakon mirnih početnih 9 minuta prvog dijela, Enzo Fernandez je izborio slobodan udarac. Argentinac je sam izveo slobodnjak i prekrasno pogodio za velikih 3:0. Osvajač Svjetskog prvenstva u Katru je proslavio pogodak skidanjem dresa zbog čega je zaradio žuti karton.

Nakon toga se Chelsea malo povukao te je Aston Villa više dolazila na polovicu gostiju, ali do 90. minute nisu uspijeli opasnije zaprijetiti golu Đorđea Petrovića. Do utješnog pogotka su došli u sudačkoj nadoknadi kada su “jokeri s klupe” Jacob Ramsey i Mousa Diaby osigurali utješni pogodak. Ramsey je dodao povratnu loptu Diabyju koji je s ruba kazenenog prostora od stative pogodio za konačnih 1:3 i pobjedu Chelsea.

Chelsea će u narednoj fazi FA kupa igrati protiv Leedsa koji je jučer nakon produžetaka svladao Plymouth 4:1. S druge strane, Aston Villa je ovim porazom nastavila svoj negativni niz u FA kupu; prošlo je devet godina od kada su posljednji put svladali klub iz Premier lige u FA kupu.

Komentari

Povezano