Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Napoli, Fiorentina i Inter slavili na otvaranju Serie A

Napokon je krenuo i nogomet na Čizmi, odnosno talijanskoj Serie A, koja je startala kao posljednja od svih Liga Petice. Sjajno otvaranje imale su gostujuće momčadi, a Inter je bio jedini domaćin koji je u subotnju večer upisao tri boda na svoj konto.

FROSIONE – NAPOLI: 1 – 3

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prvi ovosezonski pogodak vidjeli smo na dvoboju Frosinonea i branitelja naslova Napolija, koji je tako s minusom već nakon sedam minuta igre krenuo u obranu naslova, a strijelac je iz kaznenog udarca bio Abdou Harroui, koji je ovoga ljeta u transferu vrijednom 2.5 milijuna eura stigao iz Sassuola u Frosinone. U gužvi nakon udarca iz kuta Jens Cajuste je neoprezno srušio Jaimea Báeza, a Marokanac je u svom debitantskom nastupu ostao miran pri kaznenom udarcu i doveo domaćine u vodstvo.

Napoli je do izjednačenja došao u 24. minuti, kada je Matteo Politano jedan neuspješan pokušaj ulaska u šesnaesterac nakon polukontre okončao volej udarcem lijevom nogom sa 17 metara iza nemoćnog Stefana Turatija. Napolitanci su već do poluvremena okrenuli rezultat u svoju korist. Igrala se 42. minuta kada je sjajno desnom stranom prošao Giovanni Di Lorenzo, sjurio se u šesnaesterac domaćina, poslao loptu u sredinu, a Victor Osimhen sjajno opalio po njoj i s nekih 12-13 metara poslao pod gredu vrata Turatija.

Napoli je nastavio s boljom igrom i u drugom poluvremenu, te su u 79. minuti iatu okrunili pogotkom za 3:1 i konačnu potvrdu pobjede. Ponovno su protagonisti bili Di Lorenzo, koji je poslao sjajnu dubinsku loptu, te Osimhen koji je utrčao na nju i pospremio iza nemoćnog domaćeg vratara.

EMPOLI – HELLAS VERONA: 0 – 1

Vrijednu pobjedu na otvaranju sezone upisali su nogometaši Hellas Verone, koji su s 1:0 slavili na gostovanju kod Empolija. Jedini pogodak na utakmici pao je u 75. minuti, kada je Ondrej Duda izveo udarac iz kuta s lijeve strane, domaći vratar Elia Caprile pogriješio u procjeni, što je iskoristio Federico Bonazzolli za veliko slavlje I Gialoblua. Zanimljivo, sva trojica protagonista gornje rečenice novopridošli su igrači u svojim klubovima.

GENOA – FIORENTINA: 1 -4

Genoa je na svom Luigi Ferrarisu dočekala Fiorentinu, koja je furiozno prošla ovim 250 kilometara udaljenim gostovanjem. Na prvi pogodak Viola čekalo se tek nešto više od četiri minute. Cristiano Biraghi odigrao je dupli pas na lijevoj strani s M’Balom Nzolom, došao do ruba kaznenog prostora te sjajno pogodio desnom nogom prvi gornji kut vrata Genoe. U 11. minuti već je 2:0, a akciju je pokrenuo Josip Brekalo, koji predaje loptu Nicolasu Gonzalezu, ovaj sjajnim udarcem s 25 metara pogađa vratnicu, a na loptu natrčava Giacomo Bonaventura te ju s vrha peterca posprema u mrežu. Gonzalez je zato bio puno precizniji u 40. minuti, kada je ubačaj iz kuta Biraghija glavom pospremio u mrežu za 3:0.

U 56. minuti vidjeli smo novi pogodak Fiorentine. Filigranski precizan centaršut uputio je Bonaventura, a na loptu je na vrhu peterca natrčao Rolando Mondragora i glavom matirao nemoćnog Josepa Martineza. Pogodak utjehe za Genou postigao je dvije minute potom Davide Biraschi, nakon dobrog snalaženja u šesnaestercu poslije udarca iz kuta. Brekalo je za pobjednički sastav odigrao cijelu utakmicu, dok je gostujući kapetan Milan Badelj iz igre izašao u 59. minuti, a Marko Pajač nije bio ni na klupi.

INTER – MONZA: 2 – 0

Inter je pak dvama pogocima Lautara Martineza svladao Monzu, za koju je Mirko Marić odigrao 60 minuta. Prvi pogodak argentinski je napadač postigao u 8. minuti, pospremivši s peterca ubačaj Denzela Dumfriesa, dok je drugo slavlje domaćim navijačima priredio u 76. minuti kada je na drugoj vratnici u praznu mrežu pospremio ubačaj Marka Arnautovića.

Komentari

Povezano