Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Napoli je prvak Italije

Trebale su proći 33 godine, ali Napulj je to konačno dočekao. Napoli je uspio doći do svog trećeg Scudetta! S rezultatom 1:1 protiv Udinesea je ekipa Luciana Spalettija matematički osigurala prvo mjesto.

Utakmica nije krenula na najbolji način za igrače Napolija i jer je Sandi Lovrić nakon 13 minuta pogodio sjajno u golmanov gornji lijevi kut za 1:0. U prvom poluvremenu Napoli nije izgledao kao da je u stanju ugroziti obranu domaćih te smo vidjeli tek jedan udarac u okvir gol Udinesea.

U drugome dijelu gledali smo sličan početak. Napoli je izgledao nervozno i činilo se kao da opet pucaju pod pritiskom. Ipak, stvari su se preokrenule u 52. minuti kada je nakon kornera lopta završila kod Kvaratshkelie. Njegov šut dobro brani golman Udinesea, ali lopta nije bila dobro očišćena te je Osimhen bio prvi koji je stigao do nje i zabio za 1:1. Ovim golom je Osimhen došao do 46. gola u Serie A te je izjednačio rekord najboljeg afričkog strijelca u povijesti lige kojeg je držao do danas George Weah.

Od tog trenutka je Napoli kontrolirao ritam utakmice te su čak imali i šansu pobijediti sa je Zielinski zabio gol, no njegov udarac Silvestri dobro brani. U 22:37, sudac svira kraj utakmice dok su navijači već uletili na teren, a velika fešta je mogla početi. Posebno je impresivno bilo vidjeti scene s punog Maradona stadiona gdje će baklje gorjeti dugo u noć.

Komentari

Povezano