Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Napoli siguran, Genoa do tri boda u Rimu

Dvije utakmice nedjeljnog večernjeg programa talijanske Serie A donijele su nam napadački nastrojen Napoli te prvu pobjedu Genoe kod Lazia nakon pet i pol godina.

Utakmicu punu događanja odigrali su Napoli i Sassuolo, a na kraju je domaćin slavio s 2:0. Poveli su Napolitanci u 16. minuti, kada je Victor Osimhen pogodio iz kaznenog udarca, kojem je prethodio prekršaj Daniela Boloce nad Matteom Politanom. Napoli je do kraja prvog poluvremena stvorio još nekoliko opasnih prigoda, ali promjene rezultata nije bilo. Već nakon šest minuta igre u nastavku došlo je promjene brojčanog stanja na terenu, nakon što je Maxime López dobio izravan crveni karton zbog prigovora sucu, pa je ionako loša pozicija Sassuola postala još gora. U 60. minuti domaćini su mogli udvostručiti vodstvo, ali Giacomo Raspadori iz novog kaznenog udarca pogađa okvir gola.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Međutim, svega četiri minute potom isplatio se pritisak Napolija. Sjajnu loptu u prostor uputio je Khvicha Kvaratskhelia, a gostujuću mrežu pogodio Giovanni Di Lorenzo. Cijelu utakmicu za Sassuolo odigrao je Martin Erlić, koji je solidno držao gostujuću obranu s obzirom na čak 25 udaraca Napolija prema njihovom golu. Erlić je upisao 6/6 osvojenih duela, 84% uspješnosti dodavanja, jedan blokiran udarac te po tri oduzete lopte i otklonjene opasnosti.

Gorak okus uvjerljivog domaćeg poraza od Fiorentine Genoa je isprala večeras u Rimu, gdje je na Olimpicu s 1:0 svladala Lazio. Prva je to pobjeda Genoe kod Lazia još od veljače 2018. godine, a jedini pogodak na utakmici vidjeli smo u 14. minuti. Vratar Lazia Ivan Provedel obranio je udarac Mortena Frendrupa, a na loptu je natrčao Mateo Retegui i glavom poentirao u nebranjeni dio mreže. Milan Badelj odigrao je jako dobru utakmicu s kapetanskom trakom Genoe na ruci, pogotovo u defanzivnom djelu ubilježivši sedam presijecanja, četiri otklonjene opasnosti i dvije oduzete lopte.

Komentari

Povezano